İlimizin ve bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri gündeme taşıyarak veren gazeteciler olarak çok önemli bir günümüz var

10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayacağız.

Çok uzun yılardır görev yapan bir gazeteci olarak ve aynı zamanda da Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Genel Sekreteri olarak yazıyorum.

Birazda kendimizi yani gazetecileri övmek istiyorum izniniz olursa.

Bu kadarına da hakkımız olsun istiyorum

Gazetecilik mesleği, fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, mesleği zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet ediyoruz. 

Gece-gündüz demeden önemli bir görevi fedakarca üstlenmiş bulunuyoruz.

1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihini " Çalışan Gazeteciler Günü" olarak zor koşullarda ve şartlarda her türlü güçlüğe göğüs gererek gören gözümüz, dilimiz olan gece gündüz demeden önemli bir görevi fedakârca üstlenen biz gazetecileri anmak, onların yaptıkları işin ne denli zor bir görev olduğunu vurgulamak için kutlanıyor. 

Özveri gerektiren kutsal bir mesleğin sahibi olan meslektaşlarımız, güçlü kalemleri ve gözlemleriyle topluma ayna olarak, gazetecilik kimliklerinden taviz vermeyerek, kitlelerin hür sesi olmayı kendilerine ilke edinerek, milli irade ve ülkemizin bağımsızlığı için dimdik ayakta kalarak ve bunları kalemlerine yansıtarak görevlerini sürdürüyor. Bu yüzden biz gazetecilerimizin varlığı toplum için çok önemli ve değerlidir. 

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın çalışanları sayesinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlanmıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının çok önemli katkısı vardır. 

Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Meslektaşlarımın, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emeği çok kutsaldır. Toplum olarak biz gazetecilerin bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepinizin görevi olduğunu düşünüyorum. Gazetecilik hem kutsal hem de toplumların ilerlemesinde çok önemli görevi olan bir meslektir.  Basın organlarının gelişmişliği o toplumun gelişmişliği ile doğru orantılıdır. Gazetecilerin misyonlarını yerine getirmediği toplumlarda gelişmişlikten söz edilemez. Tabi ki bu uğurda büyük bedeller ödendi.  Zor şartlarda görevlerini yerine getirirken birçok basın personeli hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. 

Bu düşüncelerle, 

Zonguldak ve yurdumuz genelinde; 

-Gecesini gündüzüne katarak, her türlü zor ortamda görevini yapan, 

-Meslek ahlakı, bilinci ve gayreti içinde çalışan, 

-Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan,

-İlkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getiren,

-Halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan,

-Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen 

çok kıymetli gazeteci meslektaşlarımın

10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun