900 BİN MUTLU KİŞİ: 2 Ocak'ta başlayan 90 günlük taşeron işçinin kadroya geçiş süreci 2 Nisan itibariyle tamamlanmış oldu. Kamu, belediyeler ve il özel idaresindeki 900 bin taşeron artık kadrolu oldular. Uzun yıllardır hasretle bekledikleri kadronun sevincini ve mutluluğu yaşıyorlar şimdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada 90 günlük maratonunu sona erdiğini ve artık 900 bin kişinin kadroya geçtiğini kaydetti. Kadroya geçenler ve devlet garantisi altına girenler artık emekliliklerine kadar çalışabilecekler ve tüm ekonomik ve sosyal haklarına kavuşacaklar. Taşerondan kadroya geçen tüm herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum.

Tabiî ki burada en büyük teşekkürü hükümete yapmak gerekiyor. 900 bin kişinin kadroya alınması hayalini AK Parti hükümeti gerçek yaptı. Yapılamayanı yaptı.

70 BİN MUTSUZ KİŞİ: Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci tamamlandı ancak hala Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) çalışanlarıyla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. Yaklaşık 1 milyon insanın kadroya girdiği yerde 70 bin insanımızın kadroya alınmaması bana doğru ve adil gelmiyor. Kamu İktisadi Teşebbüslerinde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin düzenleme kapsamına alınmaması eksikliktir. Bu kapsamdaki KİT’lerde taşeron olarak çalışan sayısı yaklaşık 70 bin kişi de kadroya alınmayı sabırsızlıkla bekliyor. Hükümet yetkilileri inanıyoruz ki bir an önce kapsam dışı kalan bu 70 bin kişinin de kadroya alınması konusunda harekete geçecektir. 900 bin kusur kişinin kadroya geçtiği yerde haklı olarak KİT’lerde ki 70 bin taşeronda kadro olmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ında dediği gibi, 

“100 kilometre yol yapıp 5 metresini eksik bırakırsanız, herkes yaptığınız yolu değil, yapılmayan 5 metreyi konuşur. Taşeron işçilere kadro düzenlemesi, KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır" 

Hükümet yetkililerinin KİT'lerdeki çalışanlara Hazine'nin kadro vereceği ve bu konudaki çalışmaların sürdüğü yönündeki açıklamaları umut verici. 70 bin kişi umutla beklemeye devam ediyor.

 

**

21. YILINDA 21 BİN KİŞİ ALPARSLAN TÜRKEŞ’İ ANIYOR..

MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in bugün vefatını 21. yıldönümü.

Milliyetçi-Ülkücü hareketin ve MHP’nin kurucu lideri, milletin yetiştirdiği büyük asker, devlet adamı ve politikacı Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebediyete irtihalinin üzerinden 21 yıl geçti. MHP camiası, şimdi 1997 yılının Mayıs’ında yapılan Olağanüstü Kurultay’da bayrağı devralan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin liderliğinde yoluna emir adımlarla devam ediyor. MHP ve Milliyetçi-Ülkücü hareket, Başbuğ’un vefatının 21. yılında, kendisini rahmet ve minnetle anacak. 21. ölüm yıldönümünde merhum Alparslan Türkeş, 21 bin kişiyle bugün Ankara’da dualarla anılacak. 

Türk milleti asla Merhum Türkeş’i asla unutmayacak. 

Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Bir insanın yaşayıp yaşamadığını anlamak istersen, nabzına değil onuruna bak, duruyorsa yaşıyordur. (Robin Sharma)