100LEŞME derken bile bazılarının aklına para gelebileceğini düşünüyorum; malum para için her şeyi yapabilecek belli bir kesim var. Para için her türlü şeyi yapabilecek, her türlü kılığa ideolojiye soyunabilecek piyasada bir süre insanlar var; ne yazık ki her geçen gün sayıları artmaktadır. 

Bizim aramızda yoktur diye düşünüyorum ben cidden; hele devamlı okumayı seven insanlardan zaten çıkmaz. Neyse biz o para budalalarını bir kenara itelim de ya da en iyisi görmezden gelelim; devam edelim mevzumuza. Bir de şu var; insanların sineye çekerek kafalarında erteledikleri yüzleşmeler. Sırf kaç yıllık dostluk, arkadaşlık için bu konuyu kafasında unutmaya çalışan ama her sıkıntıda aklına gelip beynini kemiren koca bir soru işareti olarak hayatına devam eden yüzleşme gereksinimi. 

Size tanıdık geldi mi bilmiyorum ama eşinizde, dostunuzda, ailenizin bir ferdinde mutlaka birinde bu durum yaşanmıştır. Bazen haklı bulabiliyor insan bu yaklaşımı bazen de haksız ama yaşamadan bilinmeyecek bir durum ve dışardan konuşmanın da kolay olduğu bir mevzudur.

İnsanlar arasında yüzleşme var mı yok mu, varsa ne kadar var bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; gün geçtikçe revaçta olan bir yüzsüzleşme var. Bunu ne yapacağız inanın bir fikrim yok?

Onlara sorsan durumun bile farkında değiller ya da farkında olmamak işlerine geliyordur. Onlar rantlarına, çıkarlarına, ceplerine giren paralarına bakıyorlar çünkü; diğer arkadaşlar onlar için önemli değildir: karakter, vizyon, onur, gurur, hak gibi… 

Onlar sadece skora bakarlar gerisi pek önemli değildir, 3 kuruşa 3 köfte yetmez onlara bedavaya kaç köfte gelirse; ne kadar çok gelirse o kadar başarılı bulurlar kendilerini. Valla ne yalan söyleyeyim çoğu insandan iyi şartlarda yaşarlar ama o tarz bir yaşama yaşam adı verilirse tabii ki de. 

Hakkım olmayan hayatı ben yaşamak istemem, sizler de istemezsiniz ama başkaları için problem olmayan bir durumdur..

Hak kelimesi çok önemli kelimelerden biridir ama bu da tedavülden kalkmak üzere olanlardandır; bu kelimeyi yaşatmaya çalışan, hayatının merkezine koyan insanların varlığından da söz etmem lazım. 

Bu insanlarımızı fark etmemiz, onlarla diyalog halinde olmamız gerekir ki kaybolmaya yüz tutmuş, ramak kalmış kelimeleri hayata döndürelim. Bakın aşkı kaybettik, kalmadı bu dönemlerde; bin de bir ufak tefek çıkıyor karşımıza. Bazen filmlerde bazen dizilerde bazen de gerçek dünya da ama ne kadar gerçek ne kadar çıkar kokulu bilemiyoruz.