Orman Bölge Müdürlüğü 2024 yılı ORKÖY Uygulamaları kapsamında Ulus İşletme Müdürlüğü bünyesinde  traktörlerin hak sahibi orman köylerine anahtar teslimi için yapılan töreni töreni Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Bölge Müdürümüz  Faruk Bayraktaroğlu,  Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Orköy, Makine ve İkmal, Basın ve İletişim Şube Müdürleri, Eskipazar İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ve projenin uygulandığı orman köylüleri katıldı.

Anahtar teslim töreninde konuşma yapan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu şu ifadeleri yer verdi' Geçmiş yıllarda verilen tüm kredi çeşitlerini, ünite ve parasal miktarlarını belirterek köylülerimizin yanında olduklarını ve artan miktarlarda da olmaya devam edeceklerini belirtilerek"

 Hedefimiz, Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile önümüzdeki 5 yıl içinde girmediğimiz orman köyü, ulaşmadığımız orman köylüsü kalmamasıdır.

Anayasamızın 170. maddesi gereğince orman köylümüzü desteklemek ve yerinde kalkındırmak orman  teşkilatımızın görevidir. Orman köylümüzün memnuniyetinin, Orköy desteklerinin amacına ulaştığının en önemli göstergesidir.

Orman köylüsünün her geçen gün daha çok yanındayız.
111.350.000 TL DESTEK SAĞLANACAK
Orman Bölge Müdürlüğümüzce  2024 yılında  ORKÖY faaliyetleri kapsamında, Karabük’te 100 aile, Bartın’da 50 aile, Zonguldak’ta 100 aile olmak üzere toplam 250 aileye 90 Milyon TL hibe ve kredi sağlayacak olup Ulus İlçemizde 14 aileye traktör 12 aileye tambur olmak üzere 2.270.000 TL HİBE 9.080.000 TL KREDİ Toplam 26 aileye 11.350.000 TL destek sağlanacaktır.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ