Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette Öz Orman İş Sendikası Zonguldak-Karabük Bölge Başkanı Levent Işıktaş ve sendika Genel Başkan yardımcıları da hazır bulundu.

Ziyarette karşılıklı hediye takdimleri gerçekleştirildi.

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, mevsimlik orman işlerini kadroya geçişi sebebiyle bugün Bizim düğünümüz ifadesini kullandı. Settar Arslan yaptığı açıklamada şunları söyledi.

ARSLAN: ARTIK KAMUDA GEÇİCİ İŞÇİLİK BİTTİ

"Bugün bizim çalışanları olarak mutlu bir günümüz, düğünümüz aslında. Çünkü bu arkadaşlarımız 2007'den  bugüne kadar kadro bekliyorlardı. 2007'de  Türkiye'de 10 Eylül'den sonra ilk defa kadro verilmişti. 218 bin kişiye kadro verilmişti. O kadronun temelinde de orman işçisi yatıyordu. Niye orman işçisi yatıyor derseniz, birisi 2004 yılında orman teşkilatında sendikalı olarak örgütlenmeye başladı ve kısa bir sürede örgütlenmeyi tamamladık. Ama gerçeklerin  bizim de hiç farkına varmadığımız bir çalışma sistemi vardı burada. Çünkü Adam-Ay denen bir sistem var. Devlet bin tane örneğin adam oy veriyor. Kişi başına bölseniz 15'er veya bir ay düşüyor. Dolayısıyla bu çok zor bir şartlardı. Bunu o tarihte Sayın bugünkü Cumhurbaşkanımızın başbakanlığına götürdük. Dedik ki efendim durum böyle böyle.

Bu insanlar yılda yüz yirmi gün çalışamadıkları için sosyal güvenlik haklarından faydalanamıyorlar. Hastaneye gidemiyorlar dedik bu ne yapılması lazım? Biz dedim bu insanların kadroya geçmesi lazım diye götürmüştük o tarzda. O zaman konfederasyon başkanımız Salim Bey'le ifadesi şu oldu. Arkadaşlar bu yıl bütçe çıktı. Gelecek yıl herkes yüz yirmi bini doldurtturalım.

 Ondan sonra da kadro işlerine bakalım dedi. Ve iki bin Altı yılında yüz yirmi gün doldurmayan kimse kalmadı. Herkes yüz yirmi gün doldurdu. 2007 yılında 218 bin kişiye kadro geldi. 218 bin kadro almasının temelinde Orman İşçisi var. Çünkü başbakana götürdük. O gündeme alındı. O tarihten itibaren iki bin on dokuz Yılına kadar da arkadaşlarımız 5 ay 29 gün çalışıyorlardı. Takdir edersiniz ki beş ay yirmi dokuz gün çalışmakla on iki ay geçinmek zor bir olay. bir de arkadaşlar hizmet aktı. Askıya alındığında bir başka işe giremiyorlar. Çünkü TC numarasından baktıkları zaman diyor ki sen orman işçisi orman tesislerinde çalışıyorsun. Dört gün sonra geri gideceksin. Ben seni ne yapayım? Çok teknik bir eleman değilsin. Böyle bir sıkıntılar vardı. sağ olsun o tarihte Sayın Cumhurbaşkanımıza kongresine gelmişti bir not verdim. Notu okudu sağ olsunlar. Dedi ki bundan böyle arkadaşlar dokuz ay yirmi dokuz gün on ay çalıştırılacak demişti. 2019'dan bu tarafa 10 ay çalışıyorlardı. Artık biz işin peşini bırakmadık. Bir önce Peki tarım bakanımız Bekir Pakdemirli ve sonraki bakan, Orman Genel Müdürümüz burada çok büyük katkıları oldu sağ olsunlar.  Uzun uzun toplantılar yaptık. Orman teşkilatında iş 12 ay devam ediyor. İşçinin geçici geçici olması doğru değil. İşçilerin  12 ay çalışması gerektiği konusunda hem bakanlık hem genel müdürlük hem sosyal taraflar olarak bir mutabakat sağladık. Bunun üzerinde ortak çalışmaya başladık. Bu çalışmaların sonucunda da  artık tekrar kamuda bütün işçiler burada Çalışma Bakanı Vedat Hoca'nın da çok büyük katkıları var sağ olsunlar. Artık kamuda geçici işçilik bitti. Bundan böyle artık kamuda geçici işçilik yok. 10 ay 29 gün. 11 ay 29  gün olmayanlar da kadro boşaltacak geçecekler. Dolayısıyla bu tarih bugünler bizim çalışan orman çalışanlarının düğünü diye ifade ediyoruz".

ARSLAN: ÖZ ORMAN İŞ BÖLGE BAŞKANLIĞI'NI ZONGULDAK'A TAŞIDIK

Ormanı Sendikası Genel Başkanı Settar Arslan konuşmasında, "Kadro buluşması Zonguldak şubemizi topladı düzenledi. O amaçla buradayız. Bir ikincisi bölge başkanlığımızı Zonguldak'a taşıyoruz. Kısmet olursa bugün onun da açılışını yapmış olacağız.  ülkemize, şehrimize, çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun diye ifade ediyoruz." ifadesini kullandı

BAYRAKTAR: GEÇİCİ KADROLU İŞÇİLERİMİZ SÜREKLİ KADROYA GEÇTİLER

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu da yaptığı konuşmada, "Öncelikle sayın genel başkanımız ve ekibine ziyaretlerinden dolayı nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ormancılık gerçekten bir meslek meşakkatli bir iş. Çalışanlarımız tezahür eder. Biz tabii toplumdaki bu özellikle Toplumun değişen değerlerini en iyi öngörüde bulunan toplumun taleplerini zamanında yerine getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde bakanlığımız, genel müdürlüğümüz ve sendikamızın çalışmalarıyla birlikte işçilerimizin geçici kadrolu sürekli  kadrolu işçiliğe geçmiş oldular. Tabii bu buradaki amaç işçilerimizin yaşam kalitelerinin yüksek olması onların güve böyle gelecek endişesi olmaması amacı Bu çalışma yapılmıştır. Ülkemize, milletimize ve çalışanlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ben teşekkür ediyorum. Sağ olun" ifadesini kullandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz