Tarih: 15 Temmuz 2016

Günlerden Cuma

Saat 21.00 sıralarıydı

Aynı gün yoğun çalışma temposunu ardından akşam ikamet ettiğim Kilimli’deydim. Canım sıkılmış ve kıratahanede arkadaşlarla otururken bir ara karşı caddede bulunan markete giderek bir şeyler almak istediğimde televizyon ekranlarında Boğaziçi Köprüsü’nde (Şimdiki ismi 15 Temmuz ) bir grup asker tarafından yolları kesildiği görüntüleri vardı. Ve o an marketçide şahittir, görüntüleri görür görmez (Bu bir darbe. Askerler darbe yapıyorlar) şeklinde bir cümle çıktı. Ve hemen geri döndüğümde arkadaşlara (Asker darbe yapıyor bilginiz olsun) dediğimde, (Ne diyor bu manyak) şeklinde düşündüklerinden emin bir şekilde bana inanmadıklarını gün gibi hatırlıyorum. İnanmamakta haklılardı aslında, çünkü hiç kimse darbeye ihtimal dahi vermiyordu, Kimsenin aklına böyle bir şey gelmiyordu. Ve ben hemen Zonguldak’a geçerek gelişen olayları takip etmeye başladım. İnanın 27 gün boyunca madenci anıtında sabahlara kadar hep birlikte nöbet tuttuk. Çok zaman sonra yeniden o kıratahaneye gittiğimde, o arkadaşlarım bana, “Ercan sen haklıymışsın biz sana inanmamıştık” dediklerini hatırlıyorum. Ne zaman 15 Temmuz Hain darbe girişimini yıldönümü olsa, ne zaman 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir mevzu geçtiğinde ilk aklıma gelen konu buydu. Biliyoruz ki başta ABD ve Avrupa ülkeleri bu darbeye büyük destek verdiler. Milletin inanç değerlerini istismar ederek, şeytani bir planla, devlet içinde örgütlenen FETÖ, önüne konulan planı harfiyen yerine getirmiş, 17-/25 Aralık kumpası, Gezi kalkışması, Kobani olayları sonuç vermeyince askeri bir darbe seçeneğine başvurdular ama bunda da başarılı olamadılar. 

Türkiye’yi büyük bir kaosa ve iç savaşa sürüklemeyi hedefleyen bu hain planda FETÖ mensubu 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank,  246 zırhlı araç, 3 askeri gemi millete karşı kullanıldı. 

Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, TRT vericileri ve birçok kurum saldırıya uğradı. 

Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. 

Darbe girişimine direnen 251 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. 

Evet 15 Temmuz’da milletimiz son kurtuluş destanını yazdı

Ve Milet olarak şanlı bir direnişle darbeyi püskürttük.

251 şehit verdik.

Şehitlerimizi asla unutmayacağız ve onları her zaman rahmetle anacağız.

100 sene önce kahraman ecdadımız “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diyerek İstiklal Harbinin adeta ilk kıvılcımını yakmıştı. 15 Temmuz 2016 gecesi aynı ilkeyle ve birlikte hareket eden Türk Milleti bir büyük felaketin önüne geçmiş oldu.

Ve bugün hain darbe girişiminin 3. Yıldönümü

Tüm Türkiye çapında ve ilimiz genelinde düzenlene etkinliklerle şehitlerimizi andık.

Dün Kanal Z’de canlı yayına katılmak üzere çok önemli bir konuğumuz vardı. 15 Temmuz şehidi Muhammet Yalçın'ın ablası Kader Yalçın Kanal Z’de canlı yayına katılmak üzere Ankara’dan Zonguldak’a geldi.

Kader Yalçın, 3 yıl önce yaşadıklarını, kardeşini nasıl şehit olduğunu anlattı. 

Televizyondan izlemek ile olayı bizzat yaşayanlardan dinlemek çok farklı gerçekten. 

O anlatırken insanın tüylerim diken diken oldu.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü vesilesiyle bağımsızlığımız, milli birlik ve beraberliğimiz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.