Zonguldak’ta 2018’de güzel gelişmeler olacak.

Zonguldak’ta 31 Aralık 2017 tarihinde, yani yılın son günü çok sayıda vatandaşlar röportajlar yaptım. Kendilerine şunu sordum. 2017 yılı Zonguldak ve ülkemiz açısından nasıl geçti. Ve 2018 yılı Zonguldak ve ülkemiz olarak beklentilerini sorduk.

Büyük bir çoğunluğu 2018’den umutsuz olduğunu söyledi.

Ama ben yinede iyimserim çünkü biliyorum

Neyi mi biliyorum

Zonguldak’ta 2018’de çok güzel gelişmelerin olacağını.

Örneğin Filyos Projesi

Örneğin yol ve alt yapı yatırımları

Örneğin Kilimli-Saltukova havaalanı kavşağı arası 2018’in ilk çeyreğinde ihale edilecek

Örneğin Filyos Projesi’nde çok büyük firmalar endüstri bölgesinde yer kapmak için şimdiden başvuru yaptıklarını.,

Ereğli Zonguldak karayolunu yıl sonuna kadar tam anlamıyla tamamlanacağını Ereğli-Devrek karayolunu devam ettiğini, Devrek- Zonguldak karayolunun da çalışmaların büyük bir hızla devam etiğini ve yine aynı şekilde 2019’a kadar Zonguldak –Devrek karayolunu biteceğini, alt yapı yatırımların tamamlanacağını, 2019 yılı sonuna kadar tünel yatırımların tamamlanacağını, yine Mithatpaşa tünellerini 2019 yılı başına kadar tamamlanacağını, 

Yine Çatalağzı’nda bulunan termik santrallerin yerli kömür kullanınlması için istihdam projesini başlatılacağını, İnağzı, Karadon’da ki atıl vaziyete duran kömür sahalarının ihale edilerek 6-7 bin kişinin istihdamını sağlanacağını, yolda 8 milyon ton Eren Enerji ve yılda 1.8 milyon ton da Çates olmak üzere toplamda 10 milyon ton kömür ihtiyacının yerli kömürden karşılanması sağlanacak.

Zonguldak’ı güzel günler bekliyor

Yıllarca Filyıos Projesi diye diye yazdık ve nihayet gerçekleşiyor.

Her şey bir anda olmuyor. Zamanla oluyor. Ama inanı şu anki Zonguldak milletvekilleri gerçekten yatırımlar konusunda gerekenleri fazlasıyla yerine getiriyorlar.

TOKİ konusunda da il merkezinde olsun ilçe ve beldelerde olsun çok sayıda proje hayata geçiyor.

Dedim ya Zonguldak’ta güzel yatırımlar güzel gelişmeler oluyor

Ben gerçekten çok iyimserim ve umutluyum

2019 yılı başlangıcı ve ortalarında kadar Zonguldak’ta ki tüm yatırımların tamamlandığı bir dönem olacak.

Filyos Projesi ve Kilimli Filyos arasında yolun tamamlanmasıyla birlikte Filyos Zonguldak’a entegre olacak ve Zonguldak gerçekten çok büyüyecek.

 

**

FİLYOS AMASRA’YA RAKİP

Filyos deyince Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın söyledikleri geldi aklıma.

Filyos belediye Başkanı Ömer Ünal, Filyos’ta 200 yataklı bir otel inşa edildiğini ve Filyos olarak Amasra’yı da tarizim yönünden geçecekleri yönünde oldukça iddialı sözler sarf etti. Ömer Ünal7ı iyi tanırım. Hedefini gerçekleştirmek için yoğun ve sistemli bir şekilde çalışıyor. Ömer Ünal’ı kutluyorum. Zonguldak’ın tanıması yönünde yapılacak olan yatırımlardın, adımların, hizmetlerin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz elbette.

 

**

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

Geride bıraktığımız 2017 yılında gazetecilik anlamında sizlere hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. 

Yeni Adım Gazetesi ailesi olarak siz okuyucularımıza Basın yayın olarak önemli hizmetler gerçekleştirdik. 

İlimizi geleceğe hazırlama yolunda hizmet ettik.

Tabiî ki 2018 yılında çok daha iyi anlamda basın yayın olarak siz okuyucularımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Gelecek günlerin, şehrimize ve bölgemize geçmiş günlerden daha hayırlı olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Sadece çocukken güler insan, diğerleri palavra. Çünkü insan büyüdükçe komikliklere değil, acılara gülmeyi öğrenir aslında.