Mart ayında yapılacak olan seçim sonrasında doların üstünde ki baskının kalkacağını ifade eden Çetin, Gram altının fiyatının 2 bin 800 liraya ulaşacağını ve 2024 yılı sonunda ise 4 bin lirayı bulacağını söyledi. 

Başkan Çetin’in açıklamaları şu şekilde;” Genel seçimlerden sonra altında ciddi bir sıçrama oldu bunun sebebi doların baskı altında kalmasıydı. Önü açıldı ve yükseldi fiyatlar. Yine aynı Mart'tan sonraki süreçte Mart seçimlerinden sonra doları ya serbest bıraktıkları için altın 2 bin 800 lira seviyesine ulaşacaktır. Mart seçimlerinin hemen peşinde. Benim öngörüm bu bir tahmin, bu bir okuma analizi. Sene sonunda hedefim gram altında 4 bin lira. Bu fiyata gelmesinin sebebi yani Amerika faizi düşürdüğü için yukarı gidecek. Ne kadar faiz düşürürse ki bundan sonra düşürmek zorunda  altında o kadar yükselecek artı doların artış hızıyla beraber dört binlik seviyeleri çok rahat göreceğimizi buradan altın yatırımcısını bir tavsiye niteliğinde söylüyorum.  Gramı 250 liradan başladı bu serüvenimiz, 510 liraya kadar çıkacak dedim 513 liraya buradan 420 lirayı düzeltme yapacak demiştim, 413 liraya düzeltme yaptı. Ondan sonra 850 lira dedim, 780 liraya kadar çıktı orada uzun süre askıda kaldı. Hep tuttu tahminlerim. 

''EN İYİ YATIRIM ALTIN''

Coin grubu, arsa daire, şu bu hani saklanmak için orada oturmak için çok iyi ama kesinlikle yatırım için altını tavsiye ediyorum. Arsa, gayrimenkul banka faizi ve coinlerden çok daha istikrarlı ve çok daha kaliteli bir yükselişe gidecektir. Düğün yapacak arkadaşlarında bir an önce yatırımını altına yapsınlar, ileride çok daha yüksek rakamlarda olacağı için eline geçen gram altın alsın. Onların yerine bilezik alacakları için birebir takasta aynı değeri verebiliyorlar. Gram altında başlasınlar, külçe alsınlar, yatırım için alım satım farkı bankalardan çok daha uygundur bizde. 
 
''BANKALARDAN DEĞİL KUYUMCULARDAN ALSINLAR''

Bütün kuyumcu arkadaşlar yani bütün bu işi yapan kuyumcularda bankalardan yarı fiyatına alım satım makasımız var. Artı hafta sonları tatillerde akşam beşten sonra bayramda dahi bizde yine gram altın alım satım farkı 50 lira. Bankalarda 120 lira yüz elli lira oynuyor. Akşamları ve hafta sonları bayramlarda iki yüz liraya kadar çıkan rakamları var. Kuyumcularda her zaman 50 liradır. Hiçbir zaman değişmedi. Bu şekilde gidiyor. Onun için ilk tercih bence bu mesleği layığıyla yapan esnaf olsun” diye konuştu.

Kaynak: Ercan Demir