Şimdi şöyle bir düşünelim

Kilosunu 2.5 liraya dışarıya sattığınız bir ürünü dışarıdan 250 liradan geri alıyorsunuz

Daha doğrusu şöyle özetleyeyim konuyu

Türkiye dışarıya kilosunu 2.5 liradan vasıfsız çelik satıyor ama dışarıdan kilosu 250-300 liraya vasıflı çelik alıyor.

Ne kadar da acı bir durum öyle değil mi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde; "Yüksek Vasıflı Milli Çelik üretimi ve ekonomimizde ki yeri' konferansı düzenlendi.

Tabi ki konferansa Zonguldak’ta çelik kümelenmesi projesini başlatan Vali Erdoğan Bektaş’ta katıldı.

BEÜ Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde Türkiye'nin ilk yerli Çelik patent sahibi olan Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Fatih Hayat çok, hem de çok önemli açıklamalarda bulundu.

ÇELİĞİMİZ HURDADAN ÜRETİLİYOR

Dünya çelik üretimi sıralamasında Türkiye’ni ilk 10’da olduğunu belirten Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Fatih Hayat,  ülkemizde üretilen çeliğin yüzde 80’inin büyük bir oranı hurdadan üretildiğini söyledi.

ÇİKOLATADAN BİLE UCUZA ÇELİK SATIYORUZ

Bir markette gittiğinizde çikolatanın ortalama fiyatları 2-5 lira arasında değişiyor.

Doç.Dr.Fatih Hayat, Türkiye’de haddahanelerin kilosu 2.5 liradan çelik sattığını ancak, dışarıdan 25-300 liraya çelik satın aldığımızı belirterek, “Çikolata fiyatına çelik satıyoruz, hatta daha da ucuza..” dedi.

Vasıfsız çelik satıyoruz ama vasıflı çelik alıyoruz

Çünkü Vasıflı çeliğe Türkiye muhtaç

İşte eksikliğimiz burada

Türkiye olarak vasıflı çelik üretmek zorundayız.

İşte bunun yolunu da Fatih hayat söylüyor.

Yüksek Vasıflı Milli Çelik üretmek

Öncelikle bu konferansı düzenleyen BEÜ  HYPERLINK "http://muhendislik.beun.edu.tr/" \t "_blank" Mühendislik Fakültesi’ni kutluyorum.

**

REKTÖR MUSTAFA ÇUFALI’NIN ÇAĞRISI..

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak’ın gururudur, övünç kaynağıdır.

ZBEÜ’de Organ Bağış paneli düzenlendi. Panelde konuşma yapan Rektör Prof.Dr.Mustafa Çufalı’nın Zonguldak halkına önemli bir mesajı vardı. Zonguldak halkının da üniversitede yapılan etkilere katılması çağrısında bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı;

"Şehir Üniversitesiz yapamaz, üniversite de şehirden bağımsız olamaz. O nedenle bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz biz. Zonguldak halkına da katılımlarının daha fazla olmasını şahsen talep ediyorum. Bu talep benim şahsi talebim de değil aslında, bunu gerektirir zaten tüm işlemlerimiz elbirliği olmaksızın hiçbir şey yapamayız" 

dedi.

Peki Rektör Çufalı neden böyle bir çağrı yaptı, ya da buna kendini mecbur hissetti.

Üniversitede çok sayıda etkinlik yapmalarına rağmen halktın katılımını çok az olmasından haklı olarak dert yandı Rektör Çufalı.

Bence Rektör bu çağrısında son derece haklı.

Haklı ama bilmediği bir şey var

Halkımız sadece BEÜ’de düzenlenen etkinliklere değil, kent merkezinde düzenlenen bu tür panel, konferansa vs. onlara bile katılmıyorlar ki

İlgisini çekmiyor çünkü

Ama şöyle bir konser olursa bakın nasıl katılıyorlar görün..

O yüzden rektör Çufalı hiç üzülmesin halk niye katılmıyor diye..

**

MEVLİT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandili’ni idrak ettik.

Sevginin ve sevgililerin en şereflisi Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır. 

Mevlid Kandili, Yüce Peygamberimizin insanlığın yaşadığı en karanlık dönemde doğumuyla dünyayı şereflendirerek, yeni ve mutlu çağın doğmasına vesile olduğu gündür. 

Hayatının her noktası örnek, her anı ise kusursuzdur. Peygamberimizin mutlu ve adaletli bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği, hak ve adalet gibi değerlere, insanlığın özellikle bu dönemde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. 

Onun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek gerekir. 

O’nun örnek hayatı, her Müslüman için, alınması gereken derslerle doludur. Bir Müslüman olarak, kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesiledir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed SAV.’in doğum günü olan Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa ve özellikle İslâm dünyasına barış, huzur, adalet ve hayırlar getirmesini diliyorum.

**

ANLAYANA: Aslında ben seni olduğun gibi kabul ederdim de; “Sen Olmamışsın.” sıkıntı orada..