Zonguldak’ın ismi son 2 aydır gündemden düşmüyor. Tüm Ulusal Kanal, Gazete, Radyo ve internet sitelerinden ‘ 30 Büyük Şehir ve Zonguldak’ başlığıyla başlayan haber bültenleri ve tartışma programları sayesinde  Zonguldak’ın ismini Türkiye ve Dünya’da duymayan kalmadı. 

Peki Zonguldak bu kadar  çok neden gündeme geliyor.

30 Büyük şehir ile birlikte  korona virüs vakası ve ölümlerinin en çok il olduğu için.

 Son verilere göre  11 Mart’tan bu yana vaka sayısı 700’ü, hayatını kaybedenlerin sayası 55’i geçti.

Komsularımız Bartın, Düzce, Bolu, Karabük gibi illerde  sokağa çıkma kısıtlamaması olmamasına rağmen insanlar  ‘Evde kal’ çağrısına ve  kurallara titizlikle  uyuyorlar.

Bunun sonucunda  korona virüs illeti  ile anılmıyorlar.

Bir Zonguldaklı olarak artık 30 büyük şehir ve Zonguldak’ diye başlayan haber bültenlerini izlemekten gerçekten çok sıkıldım.

 Büyük şehir olmamasına rağmen  Zonguldak’ta neden 30 büyük şehirle birlikte kısıtlama oluyor.

Bunda  birazda insanlarımızın duyarsızlığı  faktör oldu.

Ta en başında işi biraz gevşek tutmamız, daha sonra alınan tedbirlere  tam anlamı ile uymamamız, her sokağa çıkma yasağı sonrası  çarşıya, pazara  doluşumuz virüsün  yayılmasında  etkili oldu.

1- 3 Mayıs’ta tarihleri arasında   uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sonrası 4 Mayıs’ta Gazipaşa caddesi  yine yoğun günlerinden birini yaşadı.

Devletimizin  ‘ Virüs hala bitmedi. Evde kalın’ çağrısına  uymayan insanlar ne sosyal mesafesine uydular, he de yakın temastan  kaçındılar.

Banka  önlerindeki kuyruklar, marketler, cadde de boş boş turlayanlar insanlar  yoğunluk oluşturdu.

Böyle sorumsuzca davranmaya devam ettiğimiz sürece  daha çok ‘ 30 Büyük Şehir ve Zonguldak”  diye başlayan cümleleri duymaya devam ederiz.

Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu haberleri  toplumu biraz bilinçlendirmek ve işin ciddiyetini kavramaları  adına yapıyoruz. 

Lütfen biraz daha  sabır edelim.

Evimizde kalalım. Çarşıya doluşmayalım.

Tedbirlere uyalım

Şu illetten tamamen kurtulalım.