Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 15 Mayıs tarihinde Filyos Projesini incelemek üzere Zonguldak'a gelmiştik.
Bakanı ziyaretini bizzat takip etmiştik.
bakan o ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada bir dil sürçmesi yaşadı.
Anlatayım
bakan Adil Karaismailoğlu, Çaycuma havaalanı konusunda açıklama yaparken 1881 metre uzunluğunda olan Çaycuma havaalanı pistinin 3000 metre uzunluğa yükseltileceğini söylemişti.
Ancak gerçek çok farklıydı çünkü pistin uzunluğu 3000 değil 350 metre uzatılacaktı ama bakın burada bir dil sürçmesi yaşayarak pistin uzunluğunu 3 bin metreye çıkartılacağını söyledi. büyük bir ihtimale farkında olmadan söyledi. Sonuçta bakanda insan ve hata yapabilir.
Hava aşırı sıcaktı sonuçta. Diğer rakamlar ise tamamiyle doğru.
Bunu ben bakanı eleştirmek için değil bir gerçeğe parmak basmak için yazıyorum.
Çaycuma havaalanı bizin için çok önemlidir.
Bizim için derken tabi ki Zonguldak 'ı kast ediyorum
Sadece Zonguldak değil Bartın ve Karabük'ü de yakından ilgilendiriyor.
Filyos projesi ile birlikte Çaycuma havaalanı önemi daha da artacaktır.
Filyos Limanı ile birlikte Zonguldak'ı bağlayan karayolunun da acilen yapılması ile havaalanı kombinasyonu ile birlikte Zonguldak'ın önü hem ekonomik anlamda hemde sosyal anlamda açılacaktır.

HAVAALANIN ALT YAPISINI ZONGULDAK ÖZEL İDARE, ÜST YAPISIN İSE FİLYOS LİMAN İNŞAATINI YAPAN KOLİN İNŞAAT YAPACAK


Tekrar havaalanına dönersek
Şu anda Zonguldak hava alanının pist genişliği 31 metre ve pistin genişliği 45 metreye çıkarılacak.
Pistin uzunluğu ise 1881 metre ve 350 metre daha uzatılacak.
Pistin hem genişletilip hemde uzatılması öncesinde alt yapı işini Zonguldak özel idare üstlenmiş durumda. Özel idare şu anda tüm iş makineleri ve ekibi ile birlikte haziran 15'e kadar alt yapıyı tamamlamaya çalışıyor.
Ardından ise Filyos projesi inşaatını yapan Kolin İnşaat firması devreye girecek.
Bu firma Atatürk ve İstanbul havaalanların yapımında bizzat görev yaptı. yani oldukça tecrübeli.
zaten Özel İdare'ni alt yapı çalışmasının kontrolörlüğünü de kolin firması yapıyor.
Haziran 15'den sora kolin firması tarafından pistin üst yapısı kısa sürede tamamlanacak.
ve bu şekilde büyük uçaklarında Çaycuma havaalanına inmesi sağlanacak.


**


ZGC Basın Merkezi..

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin önemi özellikle bu yeni tip korona virüsle (Covit-19) mücadele sürecinde gerçekten çok daha iyi anlaşıldı.
Mart ayından buyana ilk etapta kahvehane, çay ocakları, lokantaları ve berberlerin kapatılması olsun,
Ardından;
31 büyük şehir ve Zonguldak, 23 büyükşehir ve Zonguldak ve son olarak ta 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında olsun, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'mizi açık tutarak gazeteci meslektaşlarımıza kesintisiz hizmet vermeni mutluluğunu yaşıyoruz. 
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, üyemiz olsun olmasın hiç önemli değil gazeteciler için adeta bir basın merkezi konumunda.
En son yapılan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da gazetecilerin uğrak mekanı oldu.
Gazeteciler hem haberlerini yapıp hem de dinlenerek yoğun çalışma temposunun stresini atma imkanına kavuştu. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak ayrıca gelecek olan yeni bilgisayarlar ile daha da rahat bir ortamda haberlerini yazma imkanına kavuşabilecekler.Cemiyetimizde yeni düzenlemeler yaparak meslektaşlarımız daha da rahat bir ortama kavuşacaklar. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak basının yüz akı olmayı bu zamana kadar sürdürdü ve sürdürmeye de devam edecek. Tabi ki Derya Akbıyık'ın önderliğinde.
Bu arada Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'a olağanüstü durumlarda acil eylem planı kapsamında cemiyetimizi. lokali ve otoparkı basın merkezi olarak tahsis edebileceğimizi de bizzat ilettik.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Dedikodu nefret edenler tarafından çıkartılır, Aptallar tarafından yayılır, Geri zekalılar tarafından inanılır.