14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanması ile birlikte seçim süreci sona erdi.

Zonguldak'ta milletvekili tablosu değişmedi, ancak 5 milletvekilinden üçü değişti.

Bu seçimde de Zonguldak'ta milletvekili çoğunluğunu muhafaza eden Ak Parti'den Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu, CHP'den ise Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul milletvekili seçildi.

Hükümetin " Türkiye Yüzyılı " başlığğı ile büyük atılımlar ve yatırımlar yapmaya hazırlandığı bu dönemde TBMM'nin göreve başlaması ile ilimizden seçilen 5 milletvekilinin " Zonguldak adına " siyaset üstü bir yaklaşımla birlikte hareket etmeleri bekleniyor.

İlimizin acil çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan sorunların çözümü için 5 milletvekilinin gerek TBMM'de, gerek Hükümet ve bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunup, çözüm üretmeleri kamuoyunun ortak beklentileri arasında yer alıyor.

İlimizin aciliyet gösteren fiziki ve sosyo-ekonomik sorunları şu şekilde ifade ediliyor :

1- TTK'nın norm kadroya ulaştırılıp, işçi açıklarının giderilmesi, üretim ve istihdamın hızla arttırılması

2- Yerli ve milli kömür konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, EPDK kararının yerli kömür lehine düzeltilmesi, yerli kömürün teşvik edilmesi

3- TOKİ eliyle geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm için gerekli proje ve finans desteğinin sağlanması, çevre yolu inşa edilip, trafik sorununa çözüm bulunması

4- Halen devam etmekte olan Zonguldak-Filyos Sahil Yolunun en kısa sürede tamamlanması

5- İlimizin değerlerine uygun düşecek şekilde bazı sanayi ve tarımsal alanlarda sektörel teşvik sağlanması

28. Dönem Zonguldak milletvekillerinin ilimizin acil çözüm bekleyen ve yukarıda satırbaşları halinde belirtilen konularda siyaset üstü ortak bir yaklaşımla, kamuoyu desteğini de yanlarına alarak yoğun ve kararlı bir çaba göstermeleri halinde kısa sürede sonuç alınabileceği belirtiliyor.

Haber Merkezi

Editör: Oğulcan Öz