Gittikçe küçülen, göç veren, insanının yaşam koşulları zorlaşan, sosyoekonomik yaşamında geri vitese takan, sosyopolitik yaşamdan da gereken nasibini alamayan Zonguldak için bildiğiniz gibi ilimizin önde gelen ve hatırı sayılır isimleri ki büyükçe bir kısmı gittikleri başka illerde alanlarında başarılı olmuş Zonguldak insanları,  yılın başında bir hareket başlatmış ve Zonguldak için “layığı olduğu yere gelebilme” düşüncesiyle her alanda görüşlerini açıklamış ve yapılması gerekenleri de kamuoyuna duyurmuşlar, bu konuda belirli tarihlerde toplantılar ve ziyaretler yapacaklarını da açıklayarak iyi bir sonuca varacaklarından emin olduklarını vurgulamışlardı.

Bu ziyaretlerin bir bölümü planlanan yol haritasındaki gibi gerçekleştiriliyor, yol haritasındaki diğer konular da birer birer ele alınıyor.

67’liler Platformunun şimdiye kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar, ziyaretler ve hazırlamış oldukları yol haritası platform genel koordinatörü Cenk Kaplancan tarafından bize açıklandı.

Açıklama şöyle:

05.09.2020 Tarihinde Zonguldak’ta; - Zonguldak Valisi Sn. Mustafa TUTULMAZ’ın - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sn. Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’nın - İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Ali TOSUN’un - İl Kütür ve Turizm Müdürü Sn. Kemal AKÇAY’ın, İl İŞKUR Müdürü Sn. Gönül DEMİRSU’nun, - İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Sn. Hakan YÜKSEL’in - GMİS başkanı Sn. Hakan YEŞİL’in - Zonguldak TSO Başkanı Sn Metin DEMİR’in - BAKKA Uzmanları ile toplantı yapılması, - MAKZON Derneği Başkanı ve Kooperatifi Başkanı Murat UZUN ile toplantı, - Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sn. Derya AKBIYIK’ın  Makamlarında ziyaret edilmesi çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

4- 06.09.2020 Tarihinde Zonguldak Basın kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı yapılmıştır.

5- 06.09.2020 tarihinde Zonguldak’ta bulunan Sıvıl Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile toplantı yapılarak Platform çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

6- 13 10.2020 Tarihinde TBMM’de Zonguldak Milletvekillerimiz; Sn.Hamdi UÇAR, Sn. Ahmet ÇOLAKOĞLU, Sn. Ünal DEMİRTAŞ ve Sn. Deniz YAVUZYILMAZ ile Makamlarında birer görüşme gerçekleştirilmiştir.

7- 13.10.2020 Tarihinde TBMM çalışmaları sırasında Zonguldak Belediye Başkanımız Sn. Ömer Selim ALAN ile de Zonguldak İl Merkezimizde yapılan çalışmalara ilşkin bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

8- 14.10.2020 Tarhinde Ankara’da bulunan ANKAF (Anadolu Kalkınma ve Proje Geliştirme Federasyonu) Genel Merkezinde Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Başkanı sn. Tuncay GENCER, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sn.Mustafa AYDINALP, Genel Sekreter Sn. Yaşar OKUR ve Genel Başkan Yardımcısı Sn. Hasan KAYA’nın katılımı ile Batı Karadeniz Bölgesindeki 7 İlin (Zonguldak,  Bolu, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Karabük ve Bartın’ın Kalkınmada hakettiği yeri bulabilmesi için geliştirilen ve geliştirilecek projeler stratejik ve inovatif bakış açıları ile değerlendirildi. Bu bağlamda Ankara’daki bürokratik kademelerle daha işlevsel faaliyetlerin yürütülmesi kararı alındı. Bu kapsamda bölgemizin yetiştirdiği bürokratlar ile görüşmeler yapılması ve bölge projeleri hakkında daha kapsamlı çalışmalar yürütülmesi benimsenmiştir. Bu kapsamdaki istişareler devam etmektedir.

9- 15.10.2020 Tarhinde Platformumuz tarafından Zonguldak’ta kurulması için çaba harcanan BAM (Bölge İdare Mahkemesi) için Adalet Bakan Yardımcısı nezdinde girişimde bulunulmuş olup, Platform Üyemiz ve Hukuk, Mevzuatla Uyum Ve Yasal Düzenlemeler Baro Başkanımız Sn. Av.Özel EROĞLU tarafından fikir projesi geliştirlen ve Sn. Dr. Hasibe ÖZGÜMÜŞ tarafından Proje Dosyasına dönüştürülen çalışma kendilerine iletilmiştir.

10-15.10.2020 Tarihinde MAKZON projesi ile ilgili ÇDP’nına itiraz edilmesini teminen dilekçe çalışması yapıldı.

11-03.11.2020 Tarihinde Platform Üyemiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yrd. Solmaz HABERAL ile birlikte, Başkent Üniversitesi Rektörü Sn.Prof.Dr. Ali HABERAL ile Platform çalışmalarımız ve kendilerinin Danışma Kurulu Üyeliğimize teşrifleri için davetimizi içeren bir görüşme gerçekleştirildi. Sn. HABERAL Danışma Kurulu Üyeliğimiz Kabul etmiş bulunmaktadırlar. Ayrıca Sn. HABERAL Zonguldak sorunları konusunda her zaman katkı sunmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

12-16.11.2020 Tarihinde İnsan Kaynakları, Eğitim, Mesleki Eğitim, İstihdam ve Finansal Değerlendirme Komitesi Üyelerimiz Sn.Ayşegül ARAT PAPİLA, Sn.Hasibe ÖZGÜMÜŞ ve Sn. Şerafettin NAS ile Platformumuz Koordinatör Yardımcısı Sn Bülent ÖZGÜMÜŞ’ün katılımı ile Zonguldak Valisi Sn.Mustafa TUTULMAZ’a makamında bir ziyaret gerçekleştirilerek “Muhtarlara Çevre Sağlığı ve Hijyen Eğitimi” seminerimize ilişkin bilgi sunulmuş ve katkıları istenmiştir. Sayın Valimiz ise bundan büyük mutluluk duyacağını sertifikaları bizzat katılacakları törende imzalayarak Muhtarlarımıza beyan etmişlerdir. 

13- 26.11.2020 Tarihinde İlimiz Bilim ve Sanayi İl Müdürlüğüne yeni atanan Sn.Yaşar KARAMAN ile İlimiz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yeni atanan Sn. Veli KÖKTÜRK, Platform Koordinatör Sn. Muhammet CÜNTAY tarafından ziyaret edilerek kendilerine yeni görevlerinde başarılar dilenmiş ve Platformumuz anısına takdimler yapılmıştır.

67’LİLER PLATFORMU Yol Haritası

Başlangıç Süreci

Zonguldak Platformunun Kurulması, Whatsapp Grupları Üzerinden Fikir Alışverişi ve Organizasyon Faaliyeti. Başlangıç: Nisan 2020

Platform İlke Belirleme Süreci

Zonguldak’ın Sorunlarına Duyarlı Kişi, Kurum ve Kuruluşların Belirlenmesi. Platform Yapılanmasının

Kurulması. Proje Havuzunun Oluşturulması. Mayıs 2020

Zonguldak Buluşması

Zonguldak Ziyareti, İlin Mülki, idari, Ticari ve Sosyal Paydaşları İle Sorunlar, Projeler ve Çözüm Önerileri Üzerine Fikir Teatisinde Bulunulması. Başlangıç: Haziran 2020

Organizasyon Aşaması

İlin Sorunlarına Yönelik Projelerin Belirlenmesi, Proje Gruplarının Oluşturulması. Platformun Medya, Halkla İlişkiler, Kamu İlişkileri ve Yatırımcı İlişkileri İle İlgili Gruplarının Oluşturulması. Başlangıç: Temmuz 2020

Planlı Hareket Dönemi

1- Proje Katalogunun Hazırlanması ve Olabilirlik Sentezinin Kurgulanması. 2- Olabilirliği Belgelenmiş Projeler İle İlgili Kurum ve Kuruluşlarla Temasa Geçilmesi, 3- Temasların Gerçekleştirilmesi, Yer Seçimi Alternatiflerinin Belirlenmesi, 4- Bu Alanlara İlişkin Hukuki Altyapının Hazırlanması, 5- Uygulaması halen Yürüyen Projelerin Desteklenerek Geliştirilmesi, 6- Projelerin Karar Verici Kamu Otoriteleri ve İlgili Bakanlıkları İle Görüşmeler, 7- Çalıştay çalışmaları ve Üzerinde Çalışılacak Projelerin Belirlenmesi. Temmuz 2020 – Şubat 2021

Proje Uygulama Süreleri

Proje Uygulama Dönemi. Projelerin Uygulanması ve Ürün Tanıtımı ve Pazara Sunum. 

Projeleri Gruplandırma

Projelerin Kısa/Orta/ Uzun Vade Projeler olarak Belirlenerek Her Vade Programına bir Proje Atanması Şubat- Mart 2021

Projelerin Yatırıma ve Gerçeğe Dönüştürülmesi Çalışması. 

Olabilirliği Belgelenmiş ve Vade Programı Oluşturulmuş Projelerin Yatırımcılarının Araştırılması, İlk Projeler için Olası Yatırımcılar ile Temasların Yapılması. Yer Seçim Alternatiflerinin Sunulması. Mart-Mayıs 2021

Proje Lokasyon Belirleme ve Başlangıç 

Proje Alanlarında Kesin Yer Seçiminin Yapılması, Seçilen Alanların Hukuki Statüsünün Netleştirilmesive Projenin Uygulamaya Geçmesi Mayıs-Ekim 2021 6 ay

Sonuç Alma Süreci. 

Alınan Sonuçların Değerlendirilmesi. Tahmini 2022 Sonu