Konuyla ilgili başvuruda bulundukları karayollarının orman bölgeye orman bölgenin ise karayollarında havale etmesinden rahatsız olduklarını ifade eden Osman Bahar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı ve Ahmet Çolakoğlu'nun kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

81 ilde bir tek Zonguldak'ta tır ve Kamyoncu Parkı'nın bulunmadığını ve bu sorunun acil halledilmesi gerektiğini belirten Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, şunları söyledi:

''SIKINTI GERÇEKTEN BÜYÜK''

"Sıkıntılarımız malum. Bu şehrin trafik sorunu var, otopark sorunu var kamyoncu esnafımızın halen daha 4-5 seneden beri park alanı sorununu tamamen çözmüş değiliz.  Kamyoncularımızım tırcılarımızın haklı olarak talepleri var.
Özellikle kar yağdığı zaman yollar tıkandığı zaman tırlarımızı kamyoncularımızın park edebileceği  bir alanımız yok. Onu yapmaya çalışıyoruz  ancak tamamlamış değiliz. İşte Karayolları Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü karayollarına yolluyor. Sağ olsun Sayın Vekillerimiz  Muammer Avcı olsun Ahmet Çolakoğlu olsun bizimle ilgileniyorlar. İnşallah bu sorunu çözecekler 
Mevcut yerimizi aldık oraya tam resmi olarak elektrik ve yer konusunu ile ilgili bir anlaşma yapamadık. Karayolları Genel Müdürlüğü Kastamonu Bölge Müdürlüğü bize işte orada kiralama usulü veya orman bölgeden devrederek Karayolları bize kiralama usulü verirse veya ormana verip orman bize kiralama usulü yaparsa bu sorunu çözmüş olacağız. 
Hayvan barınağının hemen karşısında bir yer var. Orada bir bir geniş alanı düzelttirdik. Serdik. İşte sağ olsun Özel İdare Başkanımız bize yardımcı oldu, greyderini, kepçesini verdiler. Sağ olsun vekiller de bu konuyla ilgili halen bizle ilgileniyorlar. Geliyorlar, soruyorlar,
Çözmeye çalışıyoruz. 
Diğer illerde olduğu gibi Zonguldak'ta da tır ve kamyon parkı olmak zorunda. Bu işi çözmemiz lazım. Bitirmemiz lazım.

''DİĞER BÜTÜN İLERDE ÇÖZÜLDÜ ZONGULDAK'TA SORUN HALEN DEVAM EDİYOR''

 Diğer bütün illerde bu sorun çözülmüş. Bitmiş, ama Zonguldak'ta bitmedi. Çözüm aşamasında uğraştığımız bir durum. Yani bunun daha önce yapılması gerekiyordu. Biz siyasilerin buna biraz daha ağırlık vermesi gerektiğini diyorum.  İnşallah çözeceğiz"

Kaynak: Ercan Demir