Özellikle Zonguldak kent merkezinde ve yakında yaşayan insanlar bu yazdığımı çok iyi bilir çünkü hemen hemen her gün an ve an yaşıyorlar.
Malum Covid-19 hem ülkemiz genelinde ve hem de Zonguldak’ta artmaya devam ediyor.
Vaka sayılarında ki artış nedeniyle zaten vatandaşlar oldukça tedirgin ve huzursuz durumdalar.
Maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda sık sık uyarılar yapılıyor.
Ancak benim yazacağım konu biraz farklı.
Ambulans sirenlerinden
Acı acı çalan ambulans sirenlerinden bahsetmek istiyorum.
Çarşı merkezinden gün içinde geçmekte olan sayısız ambulanslar, acı acı çaldıkları sirenlerini çok uzun süre çalarak geçiyorlar. Ve acı acı çalan siren seslerini tüm Zonguldak duyuyor ve insanlar kendi arasında eyvah yine mi Covid 19, yinemi ocak kazası vs gibi düşüncelere, kendi aralarında konuşmalara sebep oluyor yada düşünüyor.
Kısaca Zonguldak’ın morali bundan dolayı hep bozuk durumda.

MECBUR OLMADIKÇA AMBULANS SİRENLERİ ÇALINMASIN
Buradan Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilerine sesleniyorum.
Lütfen ambulans sürücüleri mecbur olmadıkça sirenlerini çalmasınlar, insanları panik atak yapmasınlar, korkutmasınlar.

AMBULANS SÜRÜCÜLERİ DAHA DUYARLI OLMALI
Bu ambulans sürücüleri sirenleri gereksiz yere acı acı çalmaktan, vatandaşı panikletmekten mutul mu oluyorlar yoksa diyeceğim ama şakası bile çok kötü.
Belki siz ambulans sürücüleri olarak farkında değilsiniz ama çaldığınız gereksiz ve acı acı çalan sirenler nedeniyle insanların psikolojileri bozuldu.
Biraz daha duyarlı olalım lütfen

TGC BASIN VAKFI KONGRESİ..
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu hafta sonu Zonguldak’ta gerçekleştirildi.
Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve 45 ilden Cemiyet Başkanları ve yöneticilerini 3 gün boyunca Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Zonguldak’ta ağırladık.
Tabi ki misafirlerimizin ağırlanması konusunda bizlere yardımcı olan Eren Enerji’ye, ayrıca düzenlenen yemek ve ulaşım konularında konusunda da Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’e, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ile As Turizm’e teşekkür ediyoruz. Cumartesi günü Vali Vekili Turgut Subaşı’nı ve Zonguldak belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı ziyaret ettik. Pazar günü de yapılan kongreni ardından Filyos gezisi gerçekleştirildi. ZGC olarak yoğun bir program hazırlardık ve misafirlerimiz en iyi şekilde ağırladık. Kısacası mükemmel bir organizasyon oldu. 
Bu organizasyon belki bir çoklarını ilgilendirmez ama Zonguldak’ın tanıtım anlamında çok önemli bir misyonu yerine getirdi.
45 ilden Cemiyet başkanları ve yöneticiler Zonguldak’ı yazdılar, Zonguldak ile ilgili düşüncelerini yorumladılar. Zonguldak’ın olumlu yanlarını Türkiye genelinde yazacakları haber ve yorumlarla yansıttılar ve yansıtacaklar da.
Zonguldak’ın tanıtımı için Zonguldak’ın ülke kamuoyunda olumlu haber ve etkinliklerle anılacak olması tabi ki hepimiz için güzel gelişme değil de nedir.


**

BASIN VAKFI’NDA DERYA AKBIYIK’A ÖNEMLİ GÖREV

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcılığına Derya Akbıyık seçildi.
Buna göre Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı'nın yönetim kurulunun görev bölümünde, Yılmaz Karaca (Eskişehir) Genel Başkanlığa seçilirken, Başkan yardımcılıklarına Semra Şener (Aydın), Derya Akbıyık (Zonguldak) ve Kemal Soylu (Konya), Genel Sekreterliğe Levent Altun (Kocaeli), Mali Saymanlığa Mehmet Işık (Mersin), Marmara Bölge sorumluluğuna İlker Ülker (Çanakkale), Akdeniz bölge sorumluluğuna Cafer Esendemir (Adana), Ege Bölge sorumluluğuna Avni Gelendost (Manavgat), Orta Anadolu Bölge sorumluluğuna Bayram Ekici (Nevşehir), Güneydoğu Anadolu Bölge sorumluluğuna Şahin Özer (Ceyhan) oy birliği ile seçildi.  
Zonguldak’ta gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri (TGC) Basın Vakfı yönetim kurulu kendi arasında görev bölümü yaparken Zonguldak Gazeteciler cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Genel başkan Yardımcısı olarak önemli bir sorumluluk üstlendi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye genelinde etkin bir görev üstlenilmesi omuzlarımızda bulunan sorumluluğumuzu daha da artırmış durumda.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri olarak Derya Akbıyık’ı ve vakıf yönetimini kutluyorum.