Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, hükümetten bekledikleri zammı alamadıklarını söyledi. Başkan Memiş yılbaşına kadar seyyanen zam talep ettiklerini belirterek yılbaşına kadar emeklilerin yüzde 80'ninin ölebileceği yönünde açık bir itirafta bulundu. Başkan Memiş, yılbaşında hükümetten yüzde 200 zam beklediklerini söyledi.

"YILBAŞINA KADAR EMEKLİNİN YÜZDE 80'İ ÖLÜR"
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, duygusal bir açıklama yaparak şunları söyledi;
 "Yılbaşında hükümet emekliye zam verinceye kadar emeklimizin yüzde 80'i ölür. Emekli geçinemiyor ve açlıktan ölecek. Emeklilerimize bir an önce yılbaşına kadar seyyanen zam vererek açlıktan ölmekten kurtarsınlar.  Emekliler, çocuğundan, torunundan ve eşinden utanan bir emekli olur mu? Biz utanır duruma geldik, sokağa bile çıkmaya utanıyoruz.  Bizi bu duruma düşürenler utansın. Emekli sefil ve aç.
Yılbaşına kadar biz ölürüz. Yılbaşında hayatta kalabilmemiz ve iktidara oy verebilmemiz için yılbaşına kadar yüzde 75 veya yüzde yüz seyyanen zam talep ediyoruz."

"YÜZDE 200 ZAM İSTİYORUZ"
Başkan Memiş hükümete seslenerek yılbaşında yüzde 200 zam talep ettiklerini, aksi halde emeklinin durumunun çok daha perişan hale geleceğini söyledi.

(Haber- Ender Yüksel)