Tarihler 3 Mart 1992’yi gösterdiğinde tüm Türkiye Kozlu’dan gelen acı haberle hüzne boğulduk.
TTK kozlu Müessesesi’nde meydana gelen grizu faciasında tam 263 madencimiz şehit oldu.
Ve bugün Kozlu grizu faciasının 29.Yıldönümü
Aradan 29 yıl geçti ama inanın acılar halen daha çok taze
Zonguldak olarak bu faciayı hiçbir zaman unutmayacağız
Şehit madenilerimizi unutmayacağız.
Sadece Kozlu Grizu faciasında şehit olan madencilerimiz değil elbette. Bugüne kadar Zonguldak’ta ki madenlerde olsun Soma’daki madende olsun birçok bölgede meydan gelen iş kazalarında ve facialarında binlerce madencimiz şehit oldu.
Hepsini rahmet ve minnetle anıyoruz
1992 yılında meydana gelen Kozlu Grizu Faciası ile ilgili çok şeyler anlatılır. Bir çoğunun patlama olmaması için ocaktan çıkmasına izin verilmediği, demir kapıdan dışarıya çıkmak isteyen madencilerin ne olur bizi dışarı alın diye yalvarışları ve buna benzer söylemler dile getirilirde getirilir hep. Ne kadar doğru ne kadar yalan bilemiyor insan ama yinede inkanı tüyleri diken diken oluyor, ürperiyor. Bugünün iş güvenliği cihazları olsun iş güvenlik önlemleri olsun o günle kıyaslanamayacak kadar yüksek.
Şimdi böyle bir facia yaşanır mıydı yaşanmaz mıydı bilinmez ama Allah’tan tek temennimiz bir daha böyle iş kazaların ve facialarının yaşanmamasıdır.


*


TAZİYE

Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir önceki Meclis Üyesi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Futbol Bölgesel Gözlemcisi Osman Ender Bulut'un babası Cevat Bulut’u kaybetmeni derin üzüntüsü içerisindeyim.
Dile kolay 5 yıl boyunca ben gazeteci olarak o da meclis üyesi olara görev yaptı. Bir çok sohbetimiz, karşılıklı konuşmalarımız oldu.
Kendisini çok sever ve sayardım
Merhuma Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın
Mekanı cennet olsun
Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum

*


ÇOK MUTSUZ BİR KRALIN HİKAYESİ

Zamanın birinde oldukça zengin olan bir kral yaşarmış. Fakat bu kral çok mutsuzmuş. Çok uğraşsa da ne var ki asla mutlu olamıyormuş.
Ülkede bulunan bilge bir kişiyi huzura çağırmış ve nasıl mutlu olabileceğini sormuş. Bilge şöyle cevap vermiş:
-Saygıdeğer kralım eğer mutsuzluktan tamamen kurtulmayı istiyorsanız mutlu bir adam bulmanız gerek. O adamın gömleğini giydiğiniz zaman mutlu olursunuz.
Bunu duyan kral hemen adamlarına emir vermiş ve ülkede mutlu bir adam bulmalarını istemiş. Adamları aramış taramış fakat mutlu bir adam bulamamış. Hepsinin kendince dertleri ve mutsuzlukları varmış. Adamlar mutlu bir adam bulamadan saraya dönerlerken oldukça eski bir kulübeden şöyle dua edildiğini işitmişler:
-Allah'ım şükürler olsun bugünde karnım doydu, sağlığımda pek yerinde, şimdiye kadar hep rızkımı verdin bu dünya da benden mutlusu yok.
Bunu duyan kralın adamları mutlu birini buldukları için oldukça sevinmişler. Hemen adamın gömleğini almalıyız ve krala götürmeliyiz diye düşünmüşler. Ancak kulübeye girdikleri zaman adamın üzerinde bir gömlek bile olmadığının farkına varmışlar.
Hayat devam ederken insanlar her zaman mutluluğu ararlar. Sahip olduklarıyla yetinmeyip her zaman daha fazlasını isteyen kişiler ise asla mutlu olamaz. Mutluluğu kendi içinde arayan kişiler her zaman mutlu olur.