Zonguldak bu

Adı büyük ama kendisi küçük bir şehirdir

Zonguldak isminin ağırlığı çok fazla ancak Zonguldak rantın bol olduğu bir şehir nedense..

Her yerde her alanda bir rant var

Örneğin arazi konusunda

Aynı zamanda Avukat olan Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz’ı Çarşamba günü Kanal Z’de canlı yayın konuğum oldu. Neler konuşmadık ki

Ya da şöyle söyleyeyim

Neler konuşmadı ki

Neler anlatmadı ki

Neler söylemedi ki

Öyle şeyler anlattı ki şaşırmamak elde değil

Örneğin Zonguldak’ta daha kimsenin haberini olmadığı arazi rantından bahsetti

Acılık bölgesinde arazi ve parsellerin birileri! tarafından toplanıldığından bahsetti.

Gökhan Yılmaz, “Zonguldak'ta tapuyla ilgili çok ciddi sorunlarımız var. Acılık bölgesinde yeni yeni projelere var duyduğumuz kadarıyla. Oradaki tapu tahsis belgesi hak kazanmış insanlar 1999 yılını kadastro imar planlarına göre yer vermeye çalışıyorlar. Birde 2-b arazileri var. Acılık'ta farklı şeyler dönüyor. Ciddi rantlar dönüyor. Acılık'ta sanayini arka tarafında orada arsalar ve parseller toplanıyor. Yıkık dökük evler satın alınıyor arsaları ile birlikte! Yani büyük bir rant var. Şahıslar parselleri topluyor. İnşaat sahipleri diyelim. Eski yıkık dökük olan binaları ve arazileri satın alıyorlar. Kentleşmeye oradan geçilecek anladığım kadarıyla bununu haber alanlar önceden arsa ve parsel topluyor. 50-60 yıldır orada yaşayan insanlardan arazilerini çok ucuza satın alıyorlar şimdiden." iddiasında bulundu.

O birileri kim şimdilik bilemiyoruz

Ama gerçek olan şu ki

Birilerini gelecekten haberi olmuş ki o bölgeden şimdi ucuz ucuz arazi topluyorlar.,

Bugün o arazilerin değeri kuruş veya lira ancak yarın o arsaların değeri milyarlarca lira edecek

Bu sözler, bu iddialar ciddiye alınmalıdır

Yetkililer bu konuda harekete geçmelidir

**

BÜROKRATLARIN GENEL KARAKTERİSTLİK ÖZELLİKLERİ..

Bürokratlar genel olarak oldukça ilginç bir yapıya sahiptirler

Bürokratlar oldukça korkaktır mesela. Bürokratlar kendilerini eleştirenlerin, hele hele sert şekilde eleştirenleri daha çok takip etmeleri ve dikkate almaları genel karakteristlik özelliklerindendir. Genelde kendilerini eleştirenleri, yerden yere vuranları daha çok severler! Kendilerini eleştirenlerin karşısında esas duruşa geçmeleriyle ünlüdürler. Kendileri hakkında yapıcı olanları, iyi şeyler yazanları pek dikkate almazlar. Kendileri hakkında iyi şeyler, yapıcı şeyler, olumlu şeyler yazanlara pek geri dönmez onlar ama kendilerini yerden yere vuran gazetecilerin yazdıkları yazıları ilgili ilgisiz olsun fark etmez hemen geri dönüş yaparak “çok güzel değinmişsiniz, çok güzel yazmışsınız, tebrik ederim” türünden iltifatları ardı ardına söylerler. Yağdanlıktan yağ akıtırlar. Bir daha eleştirmesin benim hakkımda kötü yazmasınlar diye.

Siyasetçilerde bürokratlarda pekte farklı değil doğrusu

Yukarıdaki yazımımda “bürokrat” olarak geçen cümleleri “Siyasetçi” olarak okuduğunuz zaman aynı şekilde!!