Kilimli Ağ Bakım Ve Barınma Merkezi’nin temeli atıldı 

Kilimli limanında “ Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Su Ürünleri, Ağ Bakım ve Barınma Merkezi”’nin temeli atıldı.
Temel atma törenine Kaymakam Necdet Özdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, AK Parti Kilimkli İlçe Başkanı Uğur Recekkethüda, Kilimkli Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Harin Şahintürk ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muiammer Avcı, “Kilimli Ağ Bakım Ve Barınma Merkezi’nin Temelini attık. Kilimli’de “ Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Su Ürünleri, Ağ Bakım ve Barınma Merkezi”’nin temelini, Kilimli AK Parti Belediye Başkan Adayımız Kamil Altun ve hemşehrilerimizin katılımıyla attık. Kilimli’mize ve balıkçılarımıza hayırlı olsun inşallah.,” dedi.

2023 SOGEP kapsamında desteklenmeye hak kazanan Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Su Ürünleri Ağ Bakım ve Barınma Merkezi Projesi’nin destek sözleşmesi 02-08-2023 tarihinde dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu arasında imzalanmıştı.Proje ile SEGE’de 4. kademede bulunan Kilimli ilçesinde yer alan Kilimli limanına ağ bakım alanı, barınma merkezi ve idari bina gibi üst yapılar yapılacak. Güneş Enerji Sistemi kurularak yenilenebilir enerji kaynağı ile elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Muhabir: Ercan Demir