Kurslara katılacak olanlar hem meslek sahibi olacaklar hem de teşvik ödemesi alacaklar.

15 Ekim'de başlayacak olan kurslara ücretsiz kayıtlar devam ediyor. Kurslar 18 yaş ve üstü bireyler için geçerli. 

ADEM'de; Türk mutfağı atölyesi, el sanatları atölyesi, dekoratif ahşap süsleme ve keçe aksesuar yapımı kursları ile;

Aile içi iletişim, milli ve manevi değerler, aile içi şiddetle mücadele, madde bağımlılığı ile mücadele, etkili ebeveynlik ve çocuk istismarı ile mücadele ile 4-6 yaş Kur'an kursu eğitimleri ücretsiz olarak verilecek

Açılacak kurslara katılım sağlamak isteyen vatandaşlar bizzat  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bürosuna gelip kayıt formu doldurarak başvuruda  bulunabilirler.

3 aylık olarak planlanan kurs süreçleri sonunda kursiyerlere  teşvik ödemesi yapılacak. Teşvik ödemesinin yapılabilmesi için kursiyerlerin devamlılık göstermesi beklenmekte olup, 7 gün devamsızlık durumunda teşvik ödemesinin yüzde 50'si, 14 gün devamsızlık yapılması durumunda teşvik ödemesinin %100'ü kesilecek.

AİLE DESTEK MERKEZİ (ADEM)

Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) dezavantajlı kadınlara topluma kazandırmak anlamında birçok faaliyet gösteren merkezlerdir. ADEM kapsamında verilen hizmetler dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı sosyoekonomik gelişmişlik düzeyinin düşük olduğu yerleşim yerlerinde ki vatandaşlarımızın, aile bütünlüğünü tehdit eden unsurlardan korunması, milli ve manevi milli ve manevi değerler ile toplumun değer yargılarını muhafaza etmek üzere psiko-sosyal, sosyo-kültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik faaliyet gösteren bir merkezdir.

ADEM'İN AMACI

Nisan 2023 tarihinde hizmete açılan ADEM'de ; Sosyal Yardımlaşma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına kayıtlı olan vatandaşların istihfamı destekleyici kurslara tabi tutulması, pisko-sosyal destek ve danışmanlık verilmesi, aile, toplum, kişisel gelişim, dini ve manevi değerler konu başlıklarında eğitimler almalarını sağlayarak yaşam kalitelerini yükseltecek, sosyal kültürel aktivite ve gezi programlarından yararlanmalarını sağlar.

SODAM'IN AMACI; 

Bu merkezde Zonguldak Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kayıtlı olan Roman vatandaşlar gelir getirici mesleki kurslara tabii tutulacak, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek; aile, toplum, ahlak, sağlık, dini ve manevi değerler eğitimi almaları destekleniyor. yaşam kalitelerini yükseltici sosyal, kültürel aktivite ve gezi programlarından yararlanmaları sağlanıyor. 

Bunun yanı sıra  anne-çocuk ilişkileri, kadın sağlığı gibi diğer bilinçlendirici alanlarda da kursiyerlerin talepleri doğrultusunda eğitim veriliyor.

Kaynak: Ercan Demir