Ak Parti'de kongre süreci başladı…
Elbette ilçe kongrelerinin odak noktasında merkez ilçe bulunuyor.
Merkez İlçe'de Mustafa Çağlayan'ın "aday olmayacağını" açıklamasının ardından birçok isim adaylık açıklaması yaptı, ancakbu isimlerin "seçilme" şansı bulunmuyor.
Ak Parti, ilçe başkanlarının temsil yeteneği yüksek, toplumda karşılığı olan, topluma faydalı, oy potansiyeli bulunan insanlardan oluşması isteniyor.
Hal böyle olunca kendi partisi içinde bile çok fazla kabul görmeyen insanların bu mevkilere gelebilme şansı da pek fazla bulunmuyor.
Ak Parti'ni yeni kongre sürecinde  Ereğli'de Av. Saffet Bozkurt, Kilimli'de ise mevcut İlçe Başkanı Sedat Demirci öne çıkan isimler arasında bulunuyor.
Av. Saffet Bozkurt, doğruluğu-dürüstlüğü, çalışkanlığı, yardımseverliği ile tanınan temiz ve şaibesiz bir siyasetçi…
Ereğli'de bazı köy yollarını kendi parası ile yaptırdığı biliniyor.
Ereğli İlçe Başkanlığı için Av. Saffet Bozkurt tam isabettir.
Aynı şekilde doğruluğu-dürüstlüğü, çalışkanlığı ve temsil yeteneği bakımından Ak Parti'deki teşkilat yöneticilerinin en iyilerinden biri olan, Kilimli'de Polat Türkmen ve Kamil Altun ile omuz omuza çalışarak partisine seçim zaferi kazandıran Sedat Demirci de, gerek siyaseten, gerek kişilik olarak eline su dökemeyecek bazı kişilerin ucuz siyasi manevralarına rağmen partiyi temsil edecek en iyi isimlerden birisi…
Sedat Demirci, Ak Parti'den "faydalanan" değil, "faydası dokunan" siyasetçidir.
Av. Saffet Bozkurt ve Sedat Demirci toplumda saygınlığı olan, partinin itibarını korumaya özen gösteren siyasetçiler…
Rakipleri varsa eğer, kongreye "siyasi terazi"de tartılıp öyle katılmaları gerekiyor.

*

Ak Parti'nin kongre sürecine bakıldığında diğer ilçelerde mevcut ilçe başkanları bakımından "sıkıntılı" bir tablo olduğu gözlemleniyor.
Kozlu sıkıntılı, Çaycuma çok sıkıntılı…
Devrek'te seçim kaybedilmesinin bir "faturası" olacak…
Sonuç olarak Ak Parti ilimizde "çekişmeli" bir kongre yaşayacak ama, onca siyasi tecrübeye sahip milletvekilleri ile İl Başkanı Zeki Tosun'un, sırf kişisel çıkarları örtüşmediği için başarılı ve partiyi en iyi şekilde temsil eden ilçe başkanlarını hedef göstermek için hariçten gazel okuyanlara itibar etmeyeceği aşikar…
Ak Parti kongre süreci, ucuz siyasi manevraların zemini olmamalı…
Öyle ya…
Bırakalım da, Ak Parti'yi " AkParti" yönetsin.
(Erhan ÇAKMAK)