-Halkta karşılığı olanlar, olmayanlar-

Ak Parti'de 7. Olağan Kongre süreci ile birlikte "değişim süreci" de bugün başladı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, delege seçimleri ile ardından yapılacak belde, ilçe ve il kongrelerine büyük önem veriyor, seçimlede azami hassasiyet gösterilecek, "halkta karşılığı olmayanlar" seçilemeyecek.

Durumu Zonguldak bakımından değerlendirelim…

Ölçü 31 Mart 2019 yerel seçimleridir…

Bu seçimin başarılı isimleri, teşkilat yöneticileri bakımından, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören olmuştur.

Zeki Tosun, Zonguldak Belediyesi'nin CHP'den Ak Parti'ye geçmesini sağlayarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Bu başarıda gerek İl Başkanı Zeki Tosun, gerek Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan ile birlikte uyum içinde ve gecesini gündüzüne katarak çalışan Mustafa Çağlayan'ın da büyük katkısı olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir.

Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, Kozlu belediye sınırları içinde referandumda kaybedilen seçimi, 31 Mart'ta geri almıştır.

Kamuoyunda çok fazla bilinmese de referandumda "evet" oylarının bin 700 civarında geriye düştüğü, dolayısı ile Ak Parti'nin Kozlu İlçe Merkezi'nde referandumu kaybettiği görülmektedir.

31 Mart yerel seçimlerinden önce Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı'nın değiştirilip yerine Ahmet Gören'in getirilmesi, teşkilatın yoğun çalışması ve uygulanan seçim stratejisi nedeniyle seçim zaferini de birlikte getirmiştir.

Bu stratejinin en önemli kısmını ise şu anda aktif siyasetin içinde olmasa bile Kozlu'da CHP'nin çok ağırlıklı ve yüksek oy potansiyeline sahip bir siyasetçinin seçimde Ak Parti'nin ve Ali Bektaş'ın yanında yer almasını sağlamak olmuştur.

Kilimli'de "Polat Ağabey" vardı, seçimi kazanmak zor olmadı.

***

Ak Parti'nin Zonguldak'ta "seçim kaybedenlerine" gelince…

Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Gökçebey'de Ak Parti'ye seçim kaybettiren teşkilat yöneticilerinin durumu bu kongre sürecinde netlik kazanacak.

Devrek'te seçimi kılpayı kaybeden Ak Parti İlçe yönetiminin başarısız oluğunu söylemek haksızlık olur.

Ancak, özellikle Ereğli, Alaplı, Çaycuma ve Gökçebey'de seçim kaybeden Ak Parti ilçe yöneticilerinin "halkta karşılığı olmadığı" anlaşılıyor.

Elbette bu durum Ak Parti Genel Merkezi tarafından da dikkatli izlenmiş bulunuyor.

---

Bu arada " Ak Parti'nin Truva Atları" na dikkat çekmekte fayda var.

31 Mart yerel seçimlerinde yakasında Ak Parti rozeti taşıdığı halde kendi partisine ihanet eden Truva Atları…

Mesela, Kozlu'da diğer siyasi partilerin adayları ile kapalı kapılar ardında ittifak yapan Truva Atları…

Mesela, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun üzerinden polemik üretmeye çalışan Truva Atları…

Bunları kongre sürecinde yeniden ön saflarda görebiliriz, hatta "herkesten çok Ak Parti'li" görüntüsü vereceklerini de tahmin edebiliriz.

Ne var ki, Ak Parti'nin sürekli yenilenme ruhuna uygun olarak değişim süreci başladı bir kere…

Halkta karşılığı olmayanlar ile siyasi ihanetçilere "yol" görünüyor.