Cumhur ittifakı Zonguldak'ta ittifak yapacak mı sorusunu cevaplandıran İl Başkanı Mustafa Çağlayan, "Yani samimiyete dayalı, istişareye dayal;  şurası sende, burası bende şeklinde değil. Bunlar bazen kamuoyunda yer Alıyor. En iyi hizmeti nerede? Kiminle sağlayabiliriz şeklinde görüşmelerimiz devam ediyor." Dedi.
Mustaf Çağlayan ittifak görüşmelerinin devam ettiğini belirtilerek şunları söyledi;

"Cumhur İttifakı ortağımız özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'yle görüşmeler yapıyoruz. Yne söylediğim gibi. Bütün görüşmelerimiz hizmet odaklı. Bizim ittifakımız böyle Sadece seçimlerde  kurulan ittifak değil, memleketini önceleyen, hizmeti önceleyen gönül bağı ve taban birliği olan bir ittifak. Bu noktada görüşmeler devam ediyor. Genel merkez nezdinde  görüşmeler devam ediyor. Genel merkezlerimizin görüşmelerinin neticesinde ışığında bizler de oturup karar vereceğiz. Karar verdiğimizde bunu da sizlerle hemşerilerimizle mutlaka paylaşacağız. Asıl hedefimiz şehirlerimize, beldelerimize en iyi hizmeti getirebilecek bir model  oluşturmak. 
Bildiğiniz üzere 2023 Mayıs ayında milletimiz Mecliste Cumhur İttifakı'na yetkiyi vermiştir.  Cumhurbaşkanımıza da cumhurbaşkanlığı görevini bu bugüne kadar gerek sesli, gerek sessiz yaptığı devrimlerin devamını talep etmiştir. 5 yıl daha cumhurbaşkanımız görevinin başında Cumhur İttifakı da mecliste yasama organının başında. Hal böyle iken şehirlerimizin hizmetinin iktidardan geçtiğini herkes gibi bizler de görüyoruz. Vatandaşımızın bize bu noktada  telkinleri oluyor. Yerel yönetimlerin genelde genel yönetimine, genel iktidarla uyum içerisinde çalışmasının şehirlere daha faydalı olacağı hep birlikte taşıyoruz. O yüzden hem Cumhur İttifakımızla genel merkez nezdinde hem de biz de yerelde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 

Yani samimiyete dayalı, istişareye dayal;  şurası sende, burası bende şeklinde değil. Bunlar bazen kamuoyunda yer Alıyor. En iyi hizmeti nerede? Kiminle sağlayabiliriz şeklinde görüşmelerimiz devam ediyor"

Kaynak: Ercan Demir