Öncelikle 7 Temmuz 2020 tarihinde Yeni Adım'da yayınlanan yazımızdan bir alıntı yapalım...

" Ak Parti'ni yeni kongre sürecinde  Ereğli'de Av. Saffet Bozkurt, Kilimli'de ise mevcut İlçe Başkanı Sedat Demirci öne çıkan isimler arasında bulunuyor. 
Av. Saffet Bozkurt, doğruluğu-dürüstlüğü, çalışkanlığı, yardımseverliği ile tanınan temiz ve şaibesiz bir siyasetçi… 
Ereğli'de bazı köy yollarını kendi parası ile yaptırdığı biliniyor. 
Ereğli İlçe Başkanlığı için Av. Saffet Bozkurt tam isabettir. 
Aynı şekilde doğruluğu-dürüstlüğü, çalışkanlığı ve temsil yeteneği bakımından Ak Parti'deki teşkilat yöneticilerinin en iyilerinden biri olan, Kilimli'de Polat Türkmen ve Kamil Altun ile omuz omuza çalışarak partisine seçim zaferi kazandıran Sedat Demirci de, gerek siyaseten, gerek kişilik olarak eline su dökemeyecek bazı kişilerin ucuz siyasi manevralarına rağmen partiyi temsil edecek en iyi isimlerden birisi… 
Sedat Demirci, Ak Parti'den "faydalanan" değil, "faydası dokunan" siyasetçidir. 
Av. Saffet Bozkurt ve Sedat Demirci toplumda saygınlığı olan, partinin itibarını korumaya özen gösteren siyasetçiler… 
Rakipleri varsa eğer, kongreye "siyasi terazi"de tartılıp öyle katılmaları gerekiyor. "
Aynı yazıda merkez ilçe başkanlığı için ortaya çıkan isimlerin seçilme şansı bulunmadığı da ifade ediliyordu.

*

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığına Mükerrem Ayçiçek, Ereğli İlçe Başkanlığına ise Av. Saffet Bozkurt getirildi.
Kilimli İlçe Kongresi Eylül ayında yapılacak.
Kilimli'de Ak Parti'ye seçim zaferi kazandıran ve belediyenin yeniden Ak Parti saflarına katılmasına sağlayan Sedat Demirci'nin karşısına aday çıkması beklenmiyor.
Özetle, Ak Parti'nin "A" Takımı oluşmaya başlıyor.
Ak Parti İl Teşkilatı'nın kurucu üyelerinden, yıpranmamış bir isim olan Mükerrem Ayçiçek'in Merkez İlçe Başkanlığına getirilmesi isabet olmuştur, Av. Saffet Bozkurt'un Ereğli İlçe Başkanlığına getirilmesi tam isabettir, bu kadro Sedat Demirci ile güç ve bütünlük kazanacak, ilçe başkanlıkları için sorunlu ilçeler ise yeni isimlerle yola devam edecek gibi görünüyor.
Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ile İl Başkanı Zeki Tosun süreci iyi yönetiyor, partinin 2023 hedeflerine uygun sağlam ve güçlü isimlerle yola devam etmek istiyor.

*

Siyasetin " A Takımı " teşkilat başkanlarından oluşur. Bu kapsamda il başkanı koordinatörlüğünde ilçe başkanlığı makamları siyaset kurumunun omurgasını oluşturan en önemli siyasi mevkiler olarak görülmeledir.
Ak Parti'nin A Takımı tüm ilçelerde beklendiği gibi oluşursa eğer, önümüzdeki seçimlere ilişkin altyapısını da sağlam tutmuş olacaktır.
( Erhan ÇAKMAK)