Önce Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’dan, daha sonra da Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’dan aynı açıklama geldi…

“ Partimizde hainler var “

Hamdi Uçar, konuyla ilgili açıklamasında, Belediye Başkanı Selim Alan’ın bu yöndeki açıklamasına atıfta bulunarak, teşkilat içinde konuşulan ve kayıt dışı kalması gereken bilgilerin “dışarıya” servis edildiğini ifade ediyor.

Uçar ve Alan, bu konuda sonuna dek haklıdır.

Siyasetin bir disiplini, bir etiği, bir raconu var.

Parti teşkilatını ilgilendiren ve teşkilat içinde kalması gereken bilgilerin, konuların, ya da tartışmaların, belli ki, Belediye Başkanı Selim Alan’ı yıpratmak amacı ile dışarıya servis edilmesini “ siyasi ihanet “ olarak tanımlamak da doğrudur.

Uçar ve Alan’ın bu ihanete atıfta bulunan eleştirileri de elbette yerindedir.

***

Aslında, Ak Parti’nin içindeki siyasi ihaneti simgeleyen “Truva atları” bir değil, iki değil…

Üstelik sadece Zonguldak İl Merkezi’nde de değil, ilçelerde de bu tabloyu görebilmek olasıdır.

Mesela, Kozlu’da…

Daha seçim sürecinden beri yakasında Ak Parti rozeti taşıyıp, rakip partilerin adayları ile iş tutan siyasi ihanetçilerden tutun da, bugün Kozlu Belediye Meclisi’ne kadar girmiş olan siyasi ihanetçilere değin birçok iki yüzlü siyaset münafığı…

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a “yakın” görünüp, siyaset ve ticaretten nemalanmak isteyenler mi dersiniz, yakasında Ak Parti rozeti ile başka bir partinin rozetini taşıyan meclis üyeleri ile belediye aleyhinde işbirliği yapanlar mı dersiniz, şimdiden gelecek seçimlerin hesabını yapıp “adaylık” beklentisi ile Ali Bektaş’ın kuyusunu kazmaya çalışanlar mı dersiniz…

Ne ararsan var…

***

Peki, bütün bunlar, yani bu Truva atları, ya da siyaset ihanetçileri Ak Parti’nin yetkili mercileri tarafından bilinmiyor mu?..

İsim isim biliniyor.

Bu kişiler, Selim Alan ve Ali Bektaş tarafından bilindiği gibi, Ak Parti Zonguldak milletvekilleri ve teşkilat yöneticileri tarafından da biliniyor.

Bugüne değin, “kol kırılsın yen içinde kalsın” mantığı ile hareket edildiğinden, bu durum kamuoyuna pek fazla deklere edilmedi.

Ancak parti içindeki siyasi ihanetin boyutu çizmeyi çoktan aştığından, Belediye Selim Alan da, Milletvekili Hamdi Uçar da, artık bu işi çözmenin zamanı geldiğini düşünüp, yüksek sesle konuşmaya başladı.

O halde Ak Parti içindeki Truva atlarından kurtulmanın zamanı gelmiş demektir.

Aksi halde parti içindeki güvensizlik, herkesin birbirine kuşku ile bakışı devam eder, bu durumda Ak Parti’nin kurumsal kimliği zarar görmeye başlar.

Teşhis konulmuş durumdadır.

O halde “tedaviyi” de geciktirmemek gerekiyor.