Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yeni tip Koronavirüs ile mücadele kapsamında kapalı pazaryerinde denetlemelerde bulunarak pazarcı esnafına maske ve eldiven dağıttı.

Alaplı Kapalı Pazaryerinde koronavirüs tedbirleri kapsamında sadece meyve, sebze ve gıda ürünlerinin satışına izin verilirken, pazara gelen vatandaşlara Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 14 Kural Zabıta ekipleri tarafından hatırlatılarak ateşleri ölçülüyor.

Kapalı pazaryerinde incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Pazar esnafına maske ve eldiven dağıttı.

 Aldığımız önlemlerle bu zorlu süreci hep birlikte atlatacaklarını ifade eden Tekin, “Koronavirüs salgınının önüne geçebilmek için belediye olarak temizlik ve ilaçlama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda, pazar kurulmadan önce kapalı pazaryerinde dezenfekte çalışması yaptık. Pazarcı esnafımızı ziyaret ederek uyması gereken kurulalar hakkında bilgiler vererek onlara eldiven ve maske dağıttık. Pazar gelen vatandaşlarımızın Zabıta ekiplerimiz tarafından ateşleri ölçülerek ellerine dezenfekte sıkılıyor. Kapalı pazaryerinde sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemeleri satışı yapan pazarcı esnafının haricinde giyim, ayakkabı ve oyuncak gibi zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına kesinlikle izin vermiyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz pazaryerinde temel ihtiyaçları almaları dışında pazarda dolaşmaması, tezgah başlarında kalabalık oluşturmaması, pazarda dolaşırken en az 2 metrelik sosyal mesafe kurallarına uyması ve çocuklarını pazara getirmemesini önemli rica ediyorum. Ben tüm halkımıza ve üreticilerimize bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza evlerinde kalmaları çağrımızı bir kere daha yeniliyor ve bu kötü günleri hep birlikte dayanışma ve sabır ile aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi