Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Hepimizin sağlığı, insan sağlığı her şeyden daha önemli ve asla vazgeçilemez bir önem arz etmektedir. Bu doğrultuda Alaplı Belediye Meclisi olarak ekonomik anlamda da zor günler yaşayan halkımızı bir az olsun rahatlatmak için su ücretlerine 20 indirim yapma kararı aldık. Aldığımız bu karar İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Alaplı Belediyesi’nin, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı üst düzey koronavirüs önlemleriyle yapıldı. Öncelikle meclis salonundaki oturma düzeninde değişikliğe gidildi ve meclis üyeleri arasına mesafe bırakılacak şekilde koltuklar yerleştirildi. Bunun yanında her meclis üyesi için içinde kolonya ve hijyen maddeleri bulunan sağlık kitleri hazırlandı. Meclis salonu girişinde meclis üyelerinin ellerine eldiven verilerek sterilizasyon maddesi sıkıldı.

Saygı duruşunun ardından Meclis toplantısında konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Öncelikle 15 Nisan tarihi itibariyle Koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, tedavi gören vatandaşımıza ise acil şifalar diliyorum. Çağımızın vebası olarak adlandırılan koronvirüs tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de hızla yayılma eğiliminde. Allah’ın izni, alınan önlem ve tedbirler ile bu süreci de geride bırakacağız.”dedi.

VAKANIN İLK AÇIKLANDIĞI GÜN DEZENFEKTE ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

“Koronavirüs vakasının ülkemizde ilk göründüğü günden itibaren Alaplı Belediyesi olarak İtfaiye, Zabıta ve Halk Masası bünyesinde ekipler oluşturarak Alaplılı hemşerilerimizin sağlığını korumak adına önleyici tedbirler alarak ön hazırlığımızı yaptık. Vakanın açıklandığı günden itibaren kendi içimizde seferberlik ilan ederek, dezenfektan çalışmalarımıza hızlıca başladık. Bu bağlamda, İtfaiye ve temizlik işlerinden oluşturduğumuz 10 kişilik hijyen ekibimiz halkımızın ortak kullanım alanlarının başında gelen Camilerimiz, Mescitlerimiz, Gasilhanemiz, otobüs duraklarımız, halk otobüslerimiz, durak taksileri, terminal, umumi tuvaletler ve eczanelerimizi dezenfekte ettik. Yine sırasıyla, Belediye binamız başta olmak üzere; Adliye, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Amirliği, Alaplı Devlet Hastanesi, Sağlık Ocakları, Alaplı Meslek Yüksek Okulu, Alaplı Yurt-Kur, Öğrenci ve Kur’an kursları, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Sanayi Odası, Orman İşletme Müdürlüğü, Rehabilitasyon Merkezleri, Kapalı pazaryeri ve ilçemizde faaliyet gösteren bankalarda dezenfekte çalışmaları yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca her gün bankamatikler düzenli olarak dezenfekte ilacı ile temizleniyor.”

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILIYORUZ.

“65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağının ardından Halk Masası ve Zabıta Müdürlüğü  bünyesinde İletişim merkezimizde özel bir ekip oluşturduk. Evlerinden çıkmaması gereken, tek başına yaşayan veya yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın taleplerini aldık. Gıda, ilaç, emekli maaşı ve sağlık hizmeti gibi tüm ihtiyaçları yerine getirdik, getirmeye de devam ediyoruz. İletişim merkezimize bugüne kadar 300’ün üzerinde gelen talebi yerine getirdik. Belediye hoparlöründen günde 3 defa, bakanlığın 14 kuralı ve alınacak önlemleri seslendirilerek vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda bu süreçte İlçemizde yaşayan 65 yaş ve üstü ilçe sakinleri tek, tek aranarak ihtiyaçlarının soruyoruz. Belediye olarak sosyal medyayı önemsiyoruz ve bu yüzden oldukça aktif kullanıyoruz. Bilgi vermek ve koronavirüs ile mücadelede İlçemizde yapılan çalışmaları düzenli olarak halkımızla paylaşıyoruz. Diğer yandan ilçemizin çeşitli noktalarında bulunan reklam alanları bu süreçte çok fayda sağladı. İlçemiz genelindeki tüm billboard noktasında el hijyeni ve 14 kural görsellerine yer verilerek vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Kapalı pazaryeri açık olduğu haftalarda koronavirüse karşı tüm önlemlerimizi alarak haftada 2 gün yıkama ve dezenfekte çalışması yaptık. Pazar tezgahları arasındaki mesafeyi 3 metreye çıkartarak esnaflarımıza maske ve eldiven dağıttık. Pazara alışverişe gelen vatandaşlarımızın ateşlerini ölçerek sosyal mesafe kurallarına uyması için bilgilendirdik. Alınan karar gereği Kapalı Pazaryerimiz ikinci bir karara kadar kapandı. İnşallah en kısa sürede pazaryerimiz eski günlerine kavuşacaktır.”

İTFAİYE EKİPLERİMİZ MAHALLERİ KÖPÜKLÜ SU İLE YIKIYOR.

“Koronvirüs önlemleri kapsamında Belediyemize bağlı itfaiye ekiplerimiz düzenli olarak İlçe merkezi başta olmak üzere tüm mahallerimizi, cadde ve sokakları köpüklü su ile yıkayarak dezenfekte ediyor. Ayrıca ekiplerimiz deniz suyu ile İlçe merkezini tümüyle yıkayarak temizlik çalışması yapıyor. Fabrikalar periyodik olarak itfaiye araçlarımızla yıkanıyor.11 Mart tarihinde başladığımız yıkama çalışmalarında her gün 140 ton köpüklü su kullanarak İlçemizi dezenfekte ediyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu dönem de halk sağlığı adına çevre temizliğine daha fazla önem vermeye çalıştık. Bu nedenle çöplerin daha sık toplanıp çöp konteynerlerinin de hem temizlenip hem de dezenfekte çalışmalarını sürdürüyoruz.

SU ÜCRETLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM

Koronvirüs salgını karşı hijyen çok önemli, virüsle mücadelede temizliğin önemine binaen su tüketimi İlçemizde arttı. Alaplı Belediyesi olarak ekonomik anlamda da zor günler yaşayan halkımızı bir az olsun rahatlatmak için su ücretlerine indirim yapma kararı aldık. Meclis toplantısında aldığımız kararla su ücretlerine 4 ay süreyle yüzde 20 indirim yapıyoruz. İmkanlarımız el verse de su ücretlerini daha da düşürebilsek ya da hiç almasak. Aldığımız bu karar İlçemize hayırlı olsun.” 

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYORUZ

“Özellikle can dostlarını sahiplenen, onları düzenli olarak besleyen hemşehrilerimiz endişelenmesin, sokaktaki can dostlarımızı bu sıkıntılı süreçte ihmal etmiyoruz. Onlar bize emanet. Onları bu zor günlerde aç bırakmıyoruz. Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan sokak hayvanlarını düzenli olarak beslenerek tedavileri veteriner hekim ve görevlilerimiz tarafından yapılıyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

“Korona virüs salgını ile mücadelenin en büyük kahramanları fedakar sağlık çalışanlarımız, İlçemizdeki Sağlık Merkezlerinde görevli Aile hekimlerimize ve muayene olmaya gelen vatandaşlarımıza maske ve eldiven desteği sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz. Alaplı Belediyesi olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Kalbimiz ve dualarımız onlarla birlikte. Emeklerinden dolayı hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Sahada çalışan arkadaşlarımız ise büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Sokaklara, caddelere, meydanlara, camilere, pazar yerlerine, yaşlılara, gençlere, engellilere, ihtiyaç sahiplerine büyük bir görev bilinciyle hizmet ediyorlar. Görev yapan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Son olarak buradan tüm hemşerilerime bir kez daha seslenmek istiyorum. Belediyemize bağlı tüm birimler büyük bir titizlik ve hassasiyetle işinin başında. Sizin ve sevdiklerinizin sağlığı için lütfen zorunlu olmadıkça evinizden çıkmayın. Gerekli bütün yasal uyarılara özen gösterin. Biz her türlü zorluğu birlik ve beraberlik içerisinde yendik. İnanıyorum ki bu süreci de yine hep birlikte atlatacağız. Siz yeter ki evinizde kalın biz sizin için görevinizin başındayız.”

Editör: Haber Merkezi