Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer'e seslendi. Topaloğlu yaptığı açıklamada, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin beslenme sorunlarına dikkat çekti. 

Topaloğlu yaptığı açıkalamada şu ifadeleri kullandı;

"ZONGULDAK VALİSİ VE BEÜ REKTÖRÜNE ÇAĞRIMIZDIR!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Toplumsal hassasiyetler artmaktadır. Dayanışma duyguları yükselmektedir. Bu bağlamda Sayın Vali ve BEÜ Rektörü  Öğrencilerle gerek iftarda gerekse de sahurda yurtta yaşayan öğrencilerle ve huzur evlerinde yaşayan yaşlılarla buluşmaktadırlar. Bu gibi durumlar elbette hoştur ve yapılması gerekir.

Ancak esas sorun bundan sonra başlamaktadır. Özellikle öğrenciler açısından şunu belirtmek isterim. Bu öğrenciler normal zamanlarda bu yurtlarda sağlıklı beslenebiliyorlar mi. Bu gençlerimiz gerçekten doyurucu şekilde kahvaltı ve yemek alabiliyorlar mi?
Valimiz ve Rektörümüz bu yerlere önceden haber vererek mi gidiyorlar, Yoksa haber vermeden mi gidiyorlar. Bu öğrencilerin oruç tutmak kadar sağlıklı beslenmeleri de önemlidir.
Bu bağlamda Valimize ve BEÜ Rektörümüze çağrımızdır. Bu yurt ve huzur evleri gibi yerlere önceden haber vermeksizin sürekli ziyaret yapmalılar. 

Özelikle bize öğrenci yurtlarından bu konuda yoğun şikayetler gelmektedir. Öğrenciler başımıza bir dert gelir yurttan atılırız korkusuyla bu konularda şikayette bulunmaktan çekinmektedirler.
Valimizi ve Rektörümüzü bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi