Zongludak kamuoyunda 2024 yerel seçimlerinde Zonguldak Belediye Başkanlığına adaylık konusu sürekli gündeme getirilen 19. Dönem Zonguldtak Milletvekili Ali Uzun, konuyla ilgili Yeni Adım'ın sorularını yanıtladı.

Gerek milletvekilliği genel seçimleri, gerek yerel seçimlerde adaylık bakımından ilk akla gelen isimlerden biri olan Ali Uzun,  " 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Zonguldak Belediye Başkanlığına aday olacak mısınız?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı :

" Sizin de söylediğiniz gibi bu her seçimde gündeme gelen bir konudur. Bana her seçim döneminde TBMM'nde grubu bulunan birçok siyasi partiden adaylık teklifleri geliyor. 2024 yerel seçimleri için de gerek siyasi partilerimizden gelen teklifler, gerek Zonguldaklı hemşehrilerimizin aday olmam yönünde ısrarlı talepleri mevcuttur.

Elbette ben hem siyasi hayatımda, hem de görev aldığım her yerde Zonguldak insanına hizmet etmeyi öncelikle görev olarak kabul ettim. Bunu değişmez bir ilke olarak kabul ettim, her koşulda hemşehrilerimize hizmet etmekten onur duydum.

Elbette Zonguldak halkına hizmet etmek benim için onur kaynağı olmuştur. Bu nedenle, siyasi partilerimizden gelen teklifler ve halkımızdan gelen talepler doğrultusunda aynı hizmet anlayışı ile aday olmayı düşünürüm.

Bana ihtiyaç duyulursa, görev verilirse görevden kaçmam, bu anlamda siyasi partilerimiz ve halkımız tarafından gösterilen teveccühe teşekkür ediyorum."

19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun'un gazetemizin sorusu üzerine yaptığı açıklamanın Zonguldak kamuoyunda büyük ses getirmesi ve siyasi dengeleri değiştirip gündem oluşturması bekleniyor.

(Haber Merkezi)