Avrupa Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Mehmet Karakulak, Almanya'da çifte vatandaşlık yasasının Noel'den önce mecliste onaylanacağını söyledi.

Mehmet Karakulak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Başbakan Scholz Mannheim kentinde Türk şirketlerine yaptığı ziyaret programında kendisine yönetilen soru üzerine, daha önce bakanlar kurulundan geçen yasa Aralık ayında Noel'dan önce mecliste oynanacağı yönünde açıklama yaparak son noktayı koydu.
Bilindiği gibi Muhalefet Partileri tarafından Filistin/ İsrail savaşı sonrası yasanın iptali veya ertelenmesine yönelik hükümete baskı uygulanıyordu, milyonlarca Türk'ü ve göçmeni ilgilendiren çifte vatandaşlık yasası yılbaşından önce meclise sunulup Noel tatilinden önce Meclis onayından çıkacağı belirtildi.
Bu yasa yürürlüğe girmesiyle en başta sadece tek kimliğe sahip Türk vatandaşı olanlara kolaylıklar
geleceği belirtiliyor. Öte yandan Göç yakasındaki değişiklikler ile de iş gücü ihtiyacında kolaylıklar yaşanacağı dile getirilmişti. Bu konuda gerekli ilgili kurumlar bazında teknik ve eğitilmiş personel altyapısının düzenlenmesi ve önlemlerin alınması için çalışmaların tamamlanmasıyla piyasada derin bir nefes alınacağı belirtiliyor.
Göç Yasası ile ilgili bilinmesi gereken önemli bir Sıkıntı var, o da Türkiye'den Almanya'ya vize başvurularında oluşan yığılma. Bu yoğunluğa hazır olmayan Personel yetersizliği sistemde bir çöküntü meydana getirdiği bir gerçektir.
İki ülke arasında bu sorunun çözüme kavuşturulması için girişimlerin olduğunu yakından takip ediyoruz, lakin altyapının düzenlemesi için bir süre zamana ihtiyaç olduğunu uzman kadrosunda Personel Eğitimi gibi sorunların bir an önce aşılması gerekiyor. COVID-19 Pandemi döneminden sonra bu sektörde de çıkmaza girildiğini biliyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir