Çaycuma Belediyesi’ne Almanya’nın Lennestadt şehrinin önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt tarafından bağışlanan itfaiye aracı geldi.
Çaycuma Belediyesi hizmet binası önüne getirilen aracı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da incelendi. Aracı Almanya’ya giderek teslim alan İtfaiye Müdürü Ferdi Maden’den teknik özellikleri ve donanımı hakkında bilgi alan Başkan Kantarcı, Stefan Hundt ve Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı başta olmak üzere aracın belediyeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

HER TÜRLÜ ARAMA KURTARMA FAALİYETİNDE YER ALABİLECEK
30 metre yüksekliğinde merdivene sahip araç yüksek yerlerden alternatif iniş merdiveni olmasının yanı sıra geçit vermeyen bir yerden geçiş köprüsü olarak kullanılabilecek. Her türlü arama kurtarma faaliyetinde yer alabilecek araç, arkasına tanker desteği sağlandığı takdirde yangın söndürme operasyonlarında da kullanılabilecek. Boyutları nedeniyle mevcut araçların girmekte zorlandığı yerlerde de hizmet verecek araç, Lennesatdt’tan Çaycuma’ya gelen 8. itfaiye aracı olarak hizmete girecek.

Kaynak: Haber Merkezi