Nihat Çetin Çelik  piyasanın her geçen gün daha da kötüye gittiğini Altın fiyatlarını ise tırmanışa geçtiğini söyledi.

Altın borcu olan vatandaşlara borçlarını hemen kapatmaları tavsiyesinde bulunan Nihat Çetin Çelik yatırım yapmak isteyenleri ise altına yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi:

Altın 2300-2500 lira kesinlikle olacağına inanıyoruz. Çünkü dolar 40 lira olacak. Bu sebepten dolayı 2300-2500 lira bandına yükselecek. Bu Ons'un yukarıya ne kadar gideceğiyle alakalıdır.

Vatandaşa tavsiyem . Altın ve döviz borcu olanlar bir an önce. Kesinlikle borçlarını kapatsınlar. Yatırım yapmak isteyenler  de kesinlikle öncelikle altın almalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ons bazında yüzde 20 yüzde 36 dövize göre daha yukarıda olacaktır. 

24 ayar Altın alın çünkü  farkı çok cüzidir. 50 lira. Bütün kuyumcu arkadaşlarım da hepsinde 50 lira farkla alım satım farkı. Bankalarda o kadar saat sıra beklediğiniz halde uzun kuyrukların peşine 80-100-120 liraya çıkan oranlar var. Hafta sonları bayramlarda tatil günlerinde 150 lira, 180 liraya çıkan altın alım satımı farkları oluyor bankalarda. Biz de yine her gün 50 lira. İşlem anında hizmet çok daha avantajlı, 

Kredi kartlarını Yakın dönemde çok ciddi tedbirler geliyor. açıklamalar o yönde. Maliye bakanımızın açıklamaları. Şimdilik 3 taksit yapıyoruz ama büyük bir ihtimalle kaldırılacağını, kredi kartlarının  ile altın alım satımında taksitin kaldırılacağını tahmin Yani parassl sıkılaştırmaya girecek. Bu da piyasayı oldukça daraltacaktır"
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Metin Özden