Spor Bakanlığı tarafından her sene  9-15 Ekim tarihleri arasında  kutlanan Amatör Spor haftası etkinlikleri başladı. Bu kapsamda Zonguldak’ta tören  gerçekleştirildi.
Sporcu Fabrikası solunda gerçekleşen törene Vali Yardımcısı Turgut Şubaşı, Zonguldak Belediyesi Başkan yardımcısı Erol Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, ASKF Başkanı Kemal Demir, Futbol İl temsilcisi  Metin Malkoç,  taban birliği üyeleri, bazı daire müdürleri, antrenörler  ve sporcular katıldı.
 Saygı duruşu ve istiklal marşımızın  okunması ile başlayan  programda açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor ile  Hakan Yüksel, Zonguldak'ta sporu daha iyi yerlere gitmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Tesis sayısı ve imkanlar arttıkça başarılı sporcular  yetişmeye başladığını belirten Yüksel, hedefleri milli takımlara oyuncu göndermek olduğunu söyledi.
Daha sonra son alan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, sporun öneminden bahsetti .Konuşmaların ardından  minik sporcular   hazırladıkları gösterileri sergilediler.
Töner amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı ile sona erdi.

Kaynak: Ercan Aygün