Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na alınacak olan 2000 işçinin yetersiz olduğunu ve daha çok alınması gerektiğini ifade etti. Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel, TTK'nın norm kadrosuna göre alımlarım kurumdan emekli olanların sayısına göre  periyodik olarak düzenli şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Amelebirliği'nin gelirlerinin işçi aidatlarından olduğunu ifade eden Başkan Şenol Yücel şunları söyledi;
" TTK'ya işçi alımını şu şekilde yorumlamak lazım. Bir yani Zonguldak'ın ekonomisi için değerlendirdiğimiz zaman yani Zonguldak'taki taş kömürü, havzada kömür üretiminin arttırılması için bakıldığı zaman 2000 işçi sayısının da üretimde kullanılması bence az. Daha fazla alınması gerekmektedir. Çünkü günden güne yer Aslında kömür şeklinde işletmeci derinlere doğru gidiyor. Yani yüzeyler yüzeyde ve düşük kotlarda eksik kodlarda kömür üretimi artık azaldı. Aşağılara doğru indikçe kömürün çıkarılması teknolojik olarak ve gelişecek alınacak işçi sayısına bağlı olarak üretimin arttırılması gerekmektedir. Bu nedenle de yeraltı madenciliğinde bizim Zonguldak kazı kömürlerine en uygun işletme yöntemleri belli. Yani kömürümüzün olgunluğu yüksek olmasına rağmen işletme açısından üretim açısından zor bir pozisyonda gözükmekte. Damarların kalın veya ince şekline gidip yani fayların, teknolojinin fazla olması kömür üretiminde kömür üretimine yönelik bir teknoloji geliştirmede zorlanılmaktadır. Bu nedenle daha çok işçi üretimiyle veya işçinin fiziki gücüne dayalı olarak kömür üretimi gerçekleştirmekte.Bu nedenle de üretimin artırılmasında birinci faktör işçi alımını veya işçi üretimini, işçinin yıllık emekli olma sayısına göre düzenlenerek o dönemlerde işçi emekli olunan işçi sayı göre şeyin, işçinin alımının arttırılması gerekmektedir. Yani bunu böyle standarda koymak gerekmekte. Yani böyle iki senede bir , üç senede bir, beş senede bir bu şekilde hem fazla yük gibi gözükmekle beraber ama bunu standarda koyulmalı.

Birinci neden bu yani ekonomik neden, ikinci dönem neden ise biz?
Ama ne bir yönünden baktığımız zaman işçi sayımız şu anda 7500 üye sayımız. Gördüğünüz gibi biraz önce size buradan dedim 250 tane şu anda altıncı aya kadar emekli olmuş. Yılbaşını belki bu biraz daha artacak. Peşine Allah kısmet ederse işte önümüzdeki dönemde 2000 kişi aldığımız zaman 9500’lerde 2024'e girmiş gibi gözükeceğiz. Ama her sene emekli olanlarla sayının azalması durumu gündeme geliyor. Bu şekilde de bizim işçi sayımızın, üyemizin sayısının artması şart. Tabii ki bizim yalnızca gelirimiz işçiden ve işverenden gelen üye aidatını mevduat olarak  genellikle bankalarda değerlendirilmesi. Fakat son 30 yıla da baktığımız zaman biz fonumuzda belirlenmiş olan yüzde 20'lik yatırım programında bu zamana kadar hiçbir yatırım gerçekleştirmemişiz Yani yatırımdan yoksun ama paramızın çoğunu mevduatta değerlendirerek bu zamana kadar gelmiş durumdayız. Yani şu pozisyonumuz itibariyle fonumuzu destekleyen şey işçi ve işverenimize yollamış olduğu bir aidatı. Artı bir kiralarımız var. Sağlık Müdürlüğü'nün olduğu yer. Bizim yerimiz. Oradan bir kira gelirimiz var. Amele Birliği Konukları kendi kendini döndürüyor. Zaten orada bir kar amacı düşünmeden yapılan bir hizmet veriyoruz. Onun haricinde diğer şeylerimiz mevduatta değerlendiriyor. Bir de işçiye verdiğimiz ikrazın geri dönüşü var. Buradan gelen üye aidatının birikiminden geri dönüşler oluyor işte. Bu şekilde çarkı çevirmeye çalışıyoruz. Sayı azalırsa buradaki hizmetlerin ve buradaki ödemelerin de ona göre düşeceği kanısındayım. O nedenle TTK var olduğu sürece TTK Üretimini arttırmak için alınacak işçi sayısı arttıkça Amelebirliği de güçlü bir kurum olarak devam ettirecektir.

(Haber – Ercan Demir)