Ankara; bir dönem neredeyse her işimiz için yollarına düştüğümüz Başkentimiz. En çokta hastane için gidildiği dönemlerde en büyük sıkıntı “konaklama” da oluyordu. Hasta işi bu, sabah git akşam dön olmuyor. Kalman gerekiyor üç gün beş gün …Eş dost evine gidenler oluyordu, akrabalarına sığınanlar ama ne tarafından bakarsan bak iki taraf içinde zor bir durum. Kimin evi şöyle villa gibi büyük ve çok odalı yada kim kalıyor saray yavrusu konutlarda?

  Yakın zamana kadar kentimizden Ankara’ya gidenler için T.T.K Misafirhanesi, G.M.İS. Misafirhanesi ve Amelebirliği Misafirhanesi büyük çare oluyordu. Ancak her tesisin bir kapasitesi var ve kimi günlerde bu yerlerde boş oda bulmak imkansızdı. Türkiye Emekliler Derneği ( TÜED) bu sorunu iyi bildiğinden boş durmadı ve Ankara’ya güzel bir misafirhane kazandırdılar. Emeği geçenlere elbette teşekkür ederiz. Halk için, çalmadan çırpmadan icraat yapanların ellerine yüreklerine sağlık. Bende o derneğin üyesiyim. Ülkenin 81 vilayetinden her gün Ankara’ya değişik sorunlar için gelenlere elbette kapasitesi yüzünden herkese hizmet veremiyor. Bir çok zaman “yer yok” “bu hafta full doluyuz” “ önceden rezervasyon yapmalısınız” gibi yanıtlar alıyorsunuz. Ege bölgesinde turizm işinde çalışmış ve konuya vakıf biri olarak personel olarak ne kadar iyi niyetli olsanız da boş oda yoksa elbette gelen talepleri bir şekilde geri çevirmek zorundasınız. 

   Benim takıldığım konu misafirhane fiyatları. Sanıyorum Mart ayında bir ayar daha gelebilirmiş bu fiyatların üzerine. Şu anda tarife (kendi sitelerinde) derneğe kayıtlı olmak şartıyla 1 kişilik oda 90 LİRA,  2 kişilik oda 160 LİRA … ne var bunda mı diyorsunuz? Yahu kardeşim herkes 3-4 YERDEN maaş almıyor ki ! Ortalama emekli maaşı 1800-2500 arası. Elbette devlet kurumlarından veya belediyelerden emekli olan kardeşlerimiz bu konuda çok daha şanslı ama ülke genelinde bakarsak kaç kişi 3000 liradan yüksek maaş alıyor …

   Bu fiyatları görünce Ankara’da o bölgedeki otelleri bir araştırdım. 

  Bir çoğu 3 yıldızlı otellerin fiyatları TÜED misafirhanesiyle neredeyse aynı hatta bazıları daha hesaplı. Aşağıda isimleri yazılı oteller hem merkezi konumlarıyla hem de kaliteleri ile rahatlıkla gidip konaklayacağınız tesisler : 

 MİNA 1 OTEL (KIZILAY) 

 KAYRA OTEL (KIZILAY)

 İSMİRA OTEL ( DEMİRTEPE)

BUSİNESS PARK HOTEL ( KIZILAY)

ÖZDEMİR PALAS HOTEL( KIZILAY)

GÜRKENT HOTEL ( SIHHIYE) 

 B.GRAND HOTEL (MALTEPE)

  Eğer bir derneğin görevi üyelerine hizmet etmekse önce üyelerin durumunu bir değerlendirin. Ülkedeki emeklilerin yüzde 80 ni bankalara borçlu yada kredi yasaklısı ise siz misafirhane fiyatlarıyla değil onların gelirleri nasıl düzelir diye kafa yorun. Hiçbir hizmetin kadrini inkar edecek kapasitede biri değilim. Benim beklentim kim üzerine bir sorumluluk alıyorsa lütfen ama lütfen o görevi layıkıyla yapsın. İş olsun diye yapılan o kadar çok boş iş var ki …yeri zamanı geldiğinde bu satırlarda yazıyorum zaten … Bu misafirhane işi de diğerleri gibi olmasın … Zira kimin ne zaman nereye gideceği belli olmayan bir dönemdeyiz.