Türk Anneler Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet balosu düzenledi.
Cumhuriyet balosunun geliri kimsesiz çocuklara ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs olarak verilecek olması baloya  önem ve değer kattı.
Zonguldak Yaman restorant (Kilise) düzenlenen Cumhuriyeti’nin 100. yılı Cumhuriyet balosuna Cumhuriyet Halk Partisi CHP Zonguldak merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. ilhamı Özeller ve eşi çocuk doktoru Tomris özeler, Umut Pazarlamanın sahibi Naci Orhan ve eşi Ayşen Orhan ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

SUZAN; GELECEK NESİLLERİN CUMHURİYETİ ANLAMASI İÇİN BURADAYIZ

Konuşmasında Cumhuriyetin değerlerine ve Atatürk’e vurgu yapan Türk Anneler Derneği Zonguldak Şubesi Başkan Suzan Karaman, “Bugün burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak için toplandık ve Anneler Derneği olarak bu büyük gününün bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz.
Anneler, her toplumun temel direği ve geleceği şekillendiren önemli bir güçtür.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, anneleri “Yarının teminatı, en kıymetli varlıklarımız” olarak tanımlamıştır. Bu sözler, annelerin toplumun en değerli varlıkları olan çocuklarımızın eğitiminde ve yetiştirilmesinde oynadığı hayati rolü vurgular. Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, Anneler Derneği olarak bizler de bu önemli mirası geleceğe taşımak için buradayız.
Biz anneler, çocuklarımıza Cumhuriyet‘in değerlerine, demokrasiyi, İnsan haklarına ve eşitliği öğretmekle yükümlüyüz.
Gelecek nesillerin bu değerleri anlamasını ve korunmasını sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız.
Aynı zamanda, anneler derneği olarak toplumun her kesimine yardım etme, dayanışma ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme taahhüdümüzü yeniliyoruz. Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, anneler derneği olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gitmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi daha aydınlık ve daha adil bir geleceğe taşımak için birlikte çalışacağız”  dedi.
Ankara’dan gelen özel müzik ekibi Cumhuriyet balosuna katılanlara marşlar ve Zeybek oyun havası ile Cumhuriyetin 100. yılını kutladılar ve eğlendiler. 

Kaynak: Ercan Demir