Toplu sitelerde ödenen aidatlar apartman sakinlerini çileden çıkartıyor. Zonguldak'ta bazı sitelerde yöneticilerin fahiş aidatlar belirlemesi tepkilere neden oluyor, apartman sakinleri ile yöneticiler arasında büyük sorun oluşturuyor.
Aynı sorun Zonguldak'ta yaşandığı gibi tüm Türkiye genelinde bir çok ilde, özellikle büyük şehirlerde yaşanıyor. 
Fahiş apartman aidatlarından şikayetçi olan vatandaşlar konuyu bakanlıklara taşıyarak şikayetçi oluyorlar.
AİDATLARA YENİ DÜZENLEME VE SINIRLAMA ŞART
Site aidatlarına yönelik yeni bir düzenleme geliyor. Yüksek aidat bedelleri, özellikle kiralarda yaşanan yükselmeye paralel olarak kiralarla yarışır hale geldi.
3 BAKANLIK KONUYA EL ATIYOR
Kamuoyundan gelen yoğun şikayetler üzerine üç bakanlık, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik yapılması için harekete geçti. Öngörülen bu düzenleme ile aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılamaması planlanıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa hazırladığı yasa taslağı, Meclis'in 1 Ekim'de açılmasının ardından gündeme alınacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bağımsız denetçileri, site bütçelerini, harcamaları ve toplanan aidatları her yıl denetleyecek. Bu denetimlerle haksız ve fahiş aidat artışlarına engel olunması hedefleniyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz