Art niyetli insanları sevmiyorum nedense pek saygı duyasım da inanın gelmiyor. Genelde çoğu adamına göre muamele yapmaktadır; bana göre bu hiç adil bir hareket değildir. Körü körüne eleştiri ya da kasti bilenme modern çağlarda pek değer taşıyan bir durum değildir ama ilkel düşsel düzlemde hala etkili bir yoldur. Şahsen ben o tarz yaklaşımları görmezden geliyorum. Bu arada bana art niyetli yaklaşan (benim bildiğim) bir insan falan yok; hani kendimden dolayı çemkirmiyorum. Ama adaletsizliği gördüğün zaman susmak, bize uygun değildir; sadece bize yapıldığında konuşup başkalarına susmak adil bir davranış değildir. 

Aynı durumda olan aynı yanlışları yapan insanların içinden sadece birine sırf kişisel sıkıntılarından dolayı eleştirip diğerlerini görmezden gelmek bence çok büyük yanlıştır. Hele diğerlerini bilip de sadece kişisel bir problemin olan birine cephe almak; basit bir hareket gibime geliyor. Adil ve yürekli olan insan, yanlış gördüğü her kimse aynı tepkiyi aynı eleştiriyi göstermelidir. Adil olmak bunu gerektirir ki yarın bir gün haksızlığa uğrarsan sen de adalet arama hakkına sahip ol. Bence adil olmayan bir insan haksızlığa uğradığında adalet adalet diye çemkirmemeli; bence bu durum hiç etik değildir. Bana göre abdest almak namaz kılmak için ne kadar gerekliyse adalet aramak için de adil olmak gerekmektedir. Başka türlüsü bana samimi ve etik gelmiyor. Kişisel öfkeler ve problemlere bilenip diğer insanları görmezden gelmek gayet ilkel bir yöntemdir. Hele ki bunu yapan bir mevki – makam, koltuk sahibi biriyse durum cidden içler acısı bir hal almaktadır. İşte bu zamanlarda dürüstlük ve şeffaflık da olayın içine giriyor. Net olmak lazım; daha önceden de dedim. Hadi var mı cesareti olan; ben onla şu muhabbeti yaşadım da ondan böyle bilendim diyebilen var mı? Ben size dürüst olayım: bilendiğim değil ama benim de kafama taktığım biri var; ne karalamak ne suçlamak, hiçbir şey yapmak istemiyorum. İstediğim tek şey karşı karşıya yüz yüze şeffaf ve net konuşma ortamı; yandaşsız ve şiddetten uzak adil bir düzlemde. Benim öfkem ya da beklentim yok, yanlış anlaşılmasın; kırgınlığım ve sorularım var. Acaba neden diye? Düşünsenize birebir hiç tartışmanız olmayan biriyle nasıl problem yaşarsınız; bunun tek bir cevabı var. Arada laf taşıyanlar; eee siz arayı bozacak laflar etmediyseniz eğer, geriye tek ne kalıyor?  Asılsız ya da şişirilmiş taşınan laflar; benim aklıma başka da bir şey gelmiyor. Dedim ya sizlere birine kişisel öfkelerden dolayı bilenip aynı durumda olan diğerlerine eyvallah demek ya da görmezden gelmek bize yakışmaz; mevzu biz değiliz esasında etik değil bi kere, çağdaş bir hareket zaten değil.

Kişisel çıkarları bireysel şovlara dönüştürmek zaten apayrı garip bir durum oluyor. Anlattığım durumun en üst seviye haline popüler olma isteği ya da kendine gösterme çabası eklenmiş hali oluyor. Bu daha da ilkel bir durum, uzanamayacağımız yerlerde olsun o insanlar inşallah. Erdemli, dürüst ve adil olmayı hedefleyen insanların uzak duracağı ve çevresinden uzak tutmak isteyeceği durumlardır zaten. Bir insan gerçek karakterini aranız bozulduğunda gösterir zaten. Biraz bahsettim sizlere az önce; benimde haksızlığa uğradığımı düşündüğüm, önemsenmediğim ya da görmezden gelindiğimi htiğim durumlar oldu, oluyor ve olacaktır da ama ben karşımdaki haksızlık yaptı diye haksız bir şekilde yaklaşmamayı tercih ediyorum. Ne karalama ne de rencide etme; en güzel çözüm yolu şeffaf bir yüz yüze konuşmadır; sonra sen yoluna ben yolumadır. Ben bunu tercih ediyorum; elimden geldiğinde bunu uygulamaya çalışıyorum. Dondurucuda beklettiğim ve uygun zamanını beklediğim bir adat yüzleşmem var ama; ben net, şeffaf ve dürüst olmaktan yanayım. Şu an için beklemekteyim. Sizlere son önerim; şiddetten, rencide edici hamlelerden, karalamadan uzak durun daha adil daha etik daha çağdaş size daha yakışır yollarla çözüm arayın. Ne kin tutun ne görmezden gelin ne hakaret edin ne de arkadan küfür edin; bir gün yüz yüze konuşmaya saklayın kendinizi, benim en iyi çözümüm şahsen bu.

**

Zeytin Dalı Harekâtında bir şehit haberi aldık; ülke olarak üzüldük. Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’a Allah’tan rahmet yakınlarına da sabır diliyorum. Şehidimizin vasiyetini duydum haberlerde; inanın çok duygulandım. Türk Askerinin inancı, mücadelesi ve azmi var oldukça evelallah bize hiçbir şey olmaz. Hepinizden Allah razı olsun. Bizler de dualarımızı eksik etmeyelim; balkonlarımıza şanlı Türk Bayrağımızı asıp destek olalım Kahraman Mehmetçiğimize.