Vedalar zordur

Zordur ama kaçınılmazdır

Her başlangıcın bir sonu vardır

Her sonu da bir başlangıcı vardır

Vedalardan konumuz açıldı 

Malim 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı

Seçilmişlerin 5 yılık görev süresi 31 Mart’ta sona ediyor.

Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerinin ve muhtarların.

Kimisi aday gösterildi kimisi aday gösterilmedi

Bu dönem görev yapacak olan belediye Başkanlarının, belediye Meclis Üyelerini ve İl Genel Meclis üyelerinin bir çoğunu 31 Mart’tan sora göremeyeceğiz.

Zonguldak’ta belediyelerini meclis toplantıları son kez yapıldı

İl Genel meclisi son kez toplandı

Hep hüzün vardı bu son toplantılarda

Hep vedalar vardı

Açıkça değil ama gizli gözyaşları vardı

5 yıllığına seçildiler ve görevleri sona erdi

Demokrasini vazgeçilmez kuralıdır bu.

5 yıllık seçildiler ve görev süreleri sona eriyor.

Hem Zonguldak Belediye Meclisi ve Hem de İl Genel Meclisi son birleşimlerine katıldık, izledik. Herkes birbiriyle veda etti, helallik istedi.

Herkes birbiriyle vedalaştı ve haklarını helal ettiler.

Benden yana da onlara helal olsun

**

KADINLARIMIZ..

8 Mart Dünya Kadınlar Günü;

Tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma, daha huzurlu yaşam özlemlerini, isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanır. 

Aileden başlayarak hayatın her alanında gösterdikleri başarı, emek ve fedakârlıkla yaşama anlam katan kadınlar her zaman en büyük takdiri ve saygıyı hak ediyor.

Türk Kadını, Cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini almış, bu başarısını günümüzde de devam ettirmektedir. 

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. 

Millet olarak kadın ve erkeği bir madalyonun iki yüzü gibi eşit gören, kadını baş tacı kabul eden kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Kadınlar ailenin temel taşıdır. Kadınlarımızın varlığını her alanda güçlendirecek, sosyal statüsüne katkı sunacak tüm adımları destekliyoruz. Zira, toplumu oluşturan bireyleri büyüten, beşikten mezara kadar geçen süreçte hep yol gösteren ve hayata kazandıran kişiler kadınlarımızdır. Bu nedenle millet olarak daha huzurlu ve daha müreffeh yarınlarımızı ancak kadınlarımıza sağlayacağımız imkân ve eşitliklerle tesis edebiliriz. Kadınlarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, sosyal güvencelerinin sağlanması ve ekonomik özgürlüklerinin çözüme kavuşturulmasını istikbalimize yapılmış yatırım olarak değerlendirmekteyiz. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın birçok ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiş Türk medeni kanunu ile kadınların eşit olmalarının yolunu açmıştır. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Türk kadınına bu hakkın bir lütuf olarak verildiği kanaatinde değiliz. Bu memlekette ki yurdun her tarafı istilaya uğradığı zaman kadınlar ateş altında erkeklerle beraber omuz omuza çalıştılar. Elbette bu varlıkların yurdun her köşesinde ve her tabakasında söz söylemeye hakları vardır.’

Kadınlarımız, toplumsal hayatımızın, tarihimizin ve aile yapımızın mihenk taşıdır. Toplumları ve toplumların davranışlarını şekillendiren kadınlarımızdır. Annelik gibi ulvi bir sıfata sahip olan kadınlarımız, yetiştirdikleri nesiller ile tarihin akışına yön vermektedirler. 

Kadınlarımız tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelesinin daima en ön saflarında yer almışlardır.

Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız, geride asla unutulmayacak, günümüz kadınlarına rehber olacak bir miras bıraktılar.

Kadınlarımızın siyasette, iş hayatında, sanatta ve sporda daha fazla yer almaları dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin bu vatana emaneti değerli anneleri ve eşleri olmak üzere hayatımıza en büyük anlam ve değeri katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyor yaşamları boyunca mutluluk ve başarılar diliyorum.