FETÖ’ye 76 ilde eşzamanlı operasyon yapıldı, 1112 şüpheli gözaltına alındı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sürdürülen FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ağır darbe vuruldu.
FETÖ ile mücadele konusunda kararlı tutumu ile tanınan Zonguldaklı Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile Ankara Anayasal Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Başsavcı Vekili Ender Coşkun tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında 2010 yılında komiser yardımcılığına geçiş sınavına yönelik FETÖ-PDY soruşturmasında 76 ilde 1112 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

SORUŞTURMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLDÜ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz vatan haini darbe girişiminden bu yana Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik en büyük operasyonlardan birini gerçekleştirdi. Büyük bir titizlik ve gizlilik içinde yürütülen soruşturma kapsamında tüm illerin organize şube müdürlüklerinden çağrılan görevlilere operasyon öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Şube Daire Başkanlığı tarafından bilgi ve eğitim verildi.

Sınav sorularını aldığı tespit edilen 1112 şüphelinin ve deliller operasyon öncesi 75 ile gönderildi. Cumhuriyet savcılarının talimatı ile sözkonusu illerde şüphelilerin yakalanması için eşzamanlı operasyon başlatıldı.

Ankara’da sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilerek, 16 ilde operasyon düzenlendi. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü’nde devam ettiği bildirildi.

(Haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi