Saltukova'da kumarhaneye çevrilen eve yapılan baskında kumar malzemelerine el konulurken şahıslar ise gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı, sorumluluk alanında bulunan Saltukova Beldesi Merkez Mahallesinde D.K.(K33) E.K.(E43) isimli şahısların ikamet ettiği evde kumar oynatıldığı bilgisi  alındı. Bunun üzerine 20 Mayıs 2020 günü saat 21.30 da Çaycuma Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan  arama kararı doğrultusunda evde yapılan aramada; ev sahipleri haricinde, E.E (34-E), O.A (28-E) ve C.C (40-K) isimli şahısların olduğu görüldü. 
Evde yapılan  aramada kumar oynamada kullanıldığı değerlendirilen 1 adet masa, 13 deste iskambil kağıdı, 4 adet üzerinde isim ve rakamlar bulunan kağıt sayfası, 1 adet adisyon kağıdı, M.K. isimli şahıs adına düzenlenmiş üzerinde isim T.C no' su ve imza bulunan açık senet ele geçirildi.
Ev sahipleri D.K. ve E.K. isimli şahıslar ile apartmanın girişini görecek şekilde sokakta bekleyen ve gözcülük  yaptığı değerlendirilen O.T. (24-E) isimli şahıslar hakkında kumar oynamaya yer temin etmek ve yardımcı olmak suçundan adli tahkikata başlanıldı. E.E., O.A. ve C.C. isimli şahıslara İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18.05.2020 tarih ve 89780865-153 sayılı genelgesinin 35 no' lu ara kararı ihlal ettiği gerekçesi ile 3150 TL idari para cezası uygulandı. Şahıslar ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi