TFF İkinci Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 19’uncu hafta mücadelesinde deplasmanda   Amedspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Diyarbakır’da maç öncesinde sportmenliğe yakışmalar olayların yaşandığını ve  futbolcularına saldırıda bulunulduğunu belirterek bu hareketleri yapanları şiddetle kınadıklarını söyledi.
Yapılan  tüm çirkinliklere ve rağmen futbolcuların şiddete boyun eğmediklerini ve aslanlar gibi mücadele ederek bir puanla döndüklerini belirten  Caner konu ile ilgili şunları söyledi”  Öncelikle zorlu Diyarbakır deplasmanından 1 puanla dönen futbolcularımızı ve teknik ekibi kutluyorum. Biz oraya  futbol maçı yapmaya gittiğimiz sanıyorduk. Ancak maç öncesinde ve sırasında oyuncularımızı sindirmek, korkutmak için çok çirkin davranışlar sergilediler. Kaptanımız Sinan’a ve  defans oyuncumuz Hakan’a fiili ve sözle saldırıda bulundular.  Seyircileri 90 dakika boyunca oyuncularımıza  hakaret ve küfürler ettiler. Bu sindirme ve korkutma eylemlerine karşı futbolcularımız sahada dik dik durdu ve aslanlar gibi mücadele etti. Futbol dostluk, barış centilmenliktir.Bu kriterler Diyarbakır’da hiçe sayıldı. Oyun başlamadan  yapılan sözlü ve fiili saldırılarla psikolojik baskı kurmaya çalıştılar. Ben tüm bu olumsuzluklara  rağmen  korkusuzca oynayarak  sahadan 1 puanla ayrılan oyuncularımızı kutluyorum. Girdiğimiz net pozisyonlar var. Galipte dönebilirdik. Ama olmadı. Ben bir kez daha oyuncularımı kutluyorum. Bizim oyuncularımıza eziyet çektirmeye çalışan rakip oyuncuları kınıyorum.”

Takıma hiç bir yerden destek gelmediğini belirten Caner,bir kez daha çağrıda bulunarak şöyle konuştu” Oyuncularımız tüm bu olumsuzluklara rağmen iyi mücadele ediyorlar. Çağrılarımız devam ediyor. Bu çağrılarımıza bir dönüş olmuyor. Biz herkese seslendik. Zonguldakspor istenmiyorsa, bu kente fazla geliyorsa, dertse külfetse söylesinler. Zonguldakspor Zonguldak’ın markasıdır. Eğer bu takım ortak değerimizde her kes bu takıma sahip çıksın. Yönetim kurulu olarak takım kaptanımız  ile görüşmeler yapıyoruz. Yeni projeler hayata geçirin  buralardan elde edilecek  gelirle futbolcularımızın alacaklarını ödemeye çalışacağız. Öncelikle tek seferlik SMS kampanyası  düzenlemek için çalışma başlattık.“ dedi
HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi