Zonguldak'ta 6.5 yıl önce emekli madencinin boş bir arazide ölü bulunmasının ardından tutuklanan 2 sanığın tahliye talebi reddedildi. 
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Caner Kuzucu ve Selahattin Kuzucu hakim karşısına çıktı. Çaycuma ilçesine bağlı Basat köyünde 6 çocuk babası emekli maden işçisi Hüsnü Basatlı'nın kaybolduktan 3 gün sonra boş bir arazide başına tabancayla ateş ederek öldürülmüş halde bulunmasının ardından ekipler soruşturma başlatmış, olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alınmıştı. 'Kasten öldürme' suçundan dava açılan ve tutuksuz yargılandıkları mahkemede 2.5 yıl sonra tutuklanan sanıklar bugünkü duruşmada hakim karşısına çıktı. 
Sanıklar, emekli madencinin öldürülmesi ile ilgili suçlarının olmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Caner Kuzucu da uzun zamandır tutuklu kaldığını ve duruşmanın sonuçlandırılmasını ifade etti. Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi. 

OLAY

Gökçebey'de yaşayan emekli madenci Hüsnü Basatlı (63), 8 Eylül 2012'de kayboldu. 2 gün sonra Gökçebey Aktarla Köyü Kirazlık mevkiindeki ormanlık alanda cesedi bulundu. Olayın ardından C K. ve S K. gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen 2 şüpheli, serbest bırakıldı. İkili, 27 Kasım 2012 ve ilerleyen tarihlerde ATV'de yayınlanan Müge Anlı'nın programına katıldı. Cinayeti işlemediklerini ileri sürdü. Yeniden başlatılan soruş- turmada 21 Ocak 2014 tarihli Adli Tıp Kurumu raporuna göre; olay yerindeki sigara izmaritinden alınan DNA örneği ile C K.'nın doku örneği uyuştu. Şüpheliler hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Pınar K., zanlıların alkollüyken cinayeti ayrıntılarıyla kendisine anlattıklarını söyledi. İki şüphelinin Basatlı'yı borç para vermediği için öldürdükleri ortaya çıktı. Mahkeme iki arkadaşı tutuklanırken duruşma avukatlarının karşı savunma yapmaları için davayı erteledi..

Editör: Haber Merkezi