Zonguldak Belediyesi'nin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı binasında hayata geçirdiği Aşık Veysel Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Aşık Veysel Kültür Merkezi'nin açılışına  Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Başsavcı Abdurrahim Alan, Jandarma Genel Komutanı Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, kurum ve  kuruluş daire müdürleri, meclis üyeleri, belediye personeli, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı. Kültür merkezinin açılış kurdelesini Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan kesti.Zonguldak Belediye personelinden oluşan Türk Halk Müziği korosu vermiş oldukları konserle protokol üyelerini ve vatandaşları mest etti.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan açılışa özel yaptığı açıklamada;
”Bugün hem Zonguldak’ımız hem de belediyemiz için çok önemli ve özel bir gün, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel’i yâd edeceğiz hem de kültür merkezimizin açılışını yapacağız. Sanatsal kültürel, çok amaçlı salon da diyebilirsiniz maalesef Zonguldak’ta bu salonların sayısı çok az inşallah bugünden itibaren Zonguldak belediyesi bünyesinde sanatseverlerimizin kültürel etkinlikleri ve sanatsal faaliyetler, konserler aklınıza gelebilecek çok amaçlı salon diye tabir edebileceğimiz Aşık Veysel Kültür Merkezi’ni büyük bir mutluluk ve gururla açıyoruz. İlerleyen zamanlarda inşallah nikah merasimlerinde burada yaparız. İlk buraya baktığımız zaman Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait eskiden madencilerimize eğitim verilen bir salondu restorasyonunu, çevre düzenlemesini yaptık. Emekli TTK  genel müdürümüz Kazım Eroğlu başta olmak üzere, tüm yetkililere ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Burası ilelebet Zonguldak Belediyesi adı altında Aşık Veysel Kültür Merkezi olarak Zonguldak’amıza hizmet edecek. Zonguldak’a hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

(Haber- Neriman Dengiz)