Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar'ın Yediemin Oto Parkı’ndaki kaybolan araçlarla ilgili olarak 1,5 milyon TL geri ödeme yapılacağı yönündeki habere tepki gösterdi.
Söz konusu paranın 1,5 milyon TL değil, 1500 TL olduğunu ve buna da istinaf mahkemesine itiraz ettiğini belirten Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, yapılan satışın noter aracıyla gerçekleştiğini belirtti. 
Haberin doğru olmadığını belirten Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar; “Zonguldak’ta sanki başka gazeteci yok, bunun yazanın Allah belasını versin. Canları sıkıldıkça bu gazete beni yazıyor. “Gel bize para ver mi demek istiyorlar, avanta mi istiyorlar” anlamadım diyerek tepki gösterdi. 
“1500 TL cezayı istinafa gönderdim”
Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Osman Bahar; “Ortada bunların iddia ettiği gibi bir konu yok. Böyle bir ceza da yok, böyle bir şey de yaşanmadı. Adamın bana dava açtığı doğrudur. Bu davadan 2 ay ceza aldım ve 1500 TL para cezasına çevrildi. Bunu da istinafa gönderdik. Bu konuyu bu şekilde kamuoyuna aktaranlardan başka gazete, gazeteci yok sanki. Bana, “Gel bize para öde mi” diyorlar, “Avanta mi istiyorlar” anlamadım. Canları sıkıldıkça beni haber yapıyorlar. Kim kimin hakkında yalan haber yapıyorsa Allah onların belasını versin. Kanunda Yediemine bırakılan araçlar 6 ay içinde satılabilir yazıyor. Bütün satışlarımız noter kanalıyla yapıldı. Bu evraklarımızın hepsini mahkemeye sunduk, Emniyet Organize suçlara sunduk. Yazılanlar doğru olsa mahkeme bizi rahat bırakır mı? Bu satışın noterden yediemin devri ve muhafaza emri var. Söz konusu dava açan şahıs aracını çözdürmedi. Bize o zamanın parası 28 bin TL borcu vardı vermek istedi. Ancak biz Emniyetten o şahıs çözülür kâğıdı alıp bize getirmediği sürece o parayı da alamayız, aracı da veremeyiz dedim. İstanbul’daki şahsa da gidip elinde çözülür kâğıdı olmadan aracını istedi, onlar da vermedi. Aracı hala çözdürmedi. Emniyetten alınan çözülür kâğıdı olmadan veremeyiz. Olay bu. Yediğimiz ceza 2 ay. O da Bin 500 TL para cezasına çevrildi, onu da istinafa gönderdik” dedi. 
Özel Haber: Seda Fidan

Editör: Oğulcan Öz