86 yıl önce camiden müzeye çevrilen Ayasofya, nihayet özgürlüğüne kavuştu.
Ayasofya’nı ibadete açılması kararı sonrasında 24 Temmuz itibariyle Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.
Ayasofya’nın ibadete açılması coşkusu sadece İstanbul’da değil tüm yurt genelinde, Zonguldak’ta, Tüm İslam coğrafyasında hissedildi.
Ayasofya’nın ibadet açılması ile birlikte yurt genelindeki tüm camilerde Ayasofya’nın ibadete açılmasının heyecanı ve mutluluğu yaşandı.
Okunan hutbede Ayasofya’nı ibadet açılmasın ne anlama geldiği ifade edildi. Memur-Sen’de sivil toplum kuruluşları ortaklaşa olarak Ayasofyan’nın ibadete açılması nedeniyle basın bildirisi okudular ve Ayasofya’nın ibadet açılmasının mutluluğu iç inde olduklarını ifade ettiler.
Şükürler olsun ki bu günleri de gördük.
Ayasofya’nı ibadet açılması bir zamanlar sadece hayaldi
Ama bu hayal şimdi gerçeğe dönüştü.
Bu bağımsızlığımızın tescilidir
Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, beş asır boyunca cami olarak müminleri bağrına basan mukaddes bir mekânın, aslî vasfını kazanmasıdır. 
Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, başta Mescid-i Aksa olmak üzere, yeryüzünün bütün mahzun ve mazlum mescitlerinin ümide kavuşmasıdır. 
Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan medeniyetimizin yükselmeye devam edişidir. 
Şükürler olsun Ayasofya’nın ibadete açılmasını gördük, ne mutlu bizlere.


**


ORTAK PAYDAMIZ TABİ Kİ ZONGULDAK..

Dün aynı zamanda 24 Temmuz basın Bayramıydı.
Vali Mustafa Tutulmaz 24 Temmuz Basın Bayramı ve Sansürün Kaldırılışının 112. yıldönümü nedeniyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (Cemiyetimizi) ziyaret etti. Vali Tutulmaz burada çok önemli sözler sarf etti.
Biz gazetecilere çok önemli nasihatler verdi, yol gösterdi. Kent yönetimi olarak basından beklentilerini açıkladı.
Vali Tutulmaz, “Basın önemli bir güç. Bu gücü kullanmak belli sorumlulukları da beraberinde getiriyor” diyerek tarihe not düştü.
Basının açık ve demokratik toplumların olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Vali Tutulmaz, basın gücünün sonsuz veya istenilen şekilde kullanılabilen bir güç olmadığının da özellikle altını çizdi.
Yani kısaca nasıl ki kontrolsüz güç olmayacağına göre sınırsız özgürlükte olamaz mesajını bizlere iletti.
Doğrusuda bu zaten
Vali basının yapacağı katkılarla Zonguldak’ımızı daha iyiye, güzele, daha gelişmiş bir toplum haline getirmeliyiz mesajını verdi.
Ortak paydalarının ise Zonguldak olduğunu belirtti.
Şimdi Zonguldak’a tayin olan, veya Zonguldak’ı tercih edecek olan bir memur veya üniversite öğrencisinin internetten Zonguldak’ı araştırırken yapılan haberlerin o insanlar üzerinde müthiş bir etki oluşturduğunu, insanların o haberlerin olumlu ve ya olumsuz olma duruma göre Zonguldak’ı tercihten vazgeçebilme ihtimallerinin bile söz konusu olduğuna dikkat çekerek, “Zonguldak ilini daha çok mutlu edecek ne varsa bunun için uğraşmalıyız." ifadesini kullandı. 
Zonguldak. Zonguldak hepimiz için üst bir değer
Paydamız Zonguldak. Zonguldak hepimizin
Tabi ki bizler Zonguldak basını olarak bunun bilincindeyiz ve farkındayız.
Ama yinede hatırlatılması elbette çok güzel
Bizler gerekli mesajı aldık
Öncelikle ZGC’yi ziyaret ederek bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Vali Tutulmaz’a teşekkür ediyoruz.