İlginç bir ülke enteresan bir milletiz. Bize her gün yalan söyleyen ve bizi resmen aptal yerine koyanlara hiç tepki vermeyip bizi bu konuda uyaranlara saldırıp küfür eder hale gelmişiz. 

  Elindeki elektrik, doğalgaz ve diğer faturaların yüksekliğinin nedenini bile göremiyorsan bu garip bu küçük köşede ne anlatsa boş. 

 Oysa uyanıklığa geldi mi Dünyadaki en kurnaz insanlar olduğumuza inanmayanımız yoktur. 

Ne oldu bize? 

 Neden asgari ücretin “ az/gari” olup öyle kaldığını düşünmüyoruz? Ülkedeki açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğunu anlamamız için ne olması gerekiyor? Yoksul sayılmamız için 4 kişilik bir ailede en az 3 kişinin asgari/azgari ücretle çalışması gerektiğini biliyoruz değil mi? 

   Değerli okurlarım uzun yazıları okumayı sevmiyor. Ne anlatacaksan kısa ve öz şekilde anlat diyorlar. 

  Günümüzden 40 yıl önce çekilen KİBAR FEYZO filminde Kemal Sunal’ın oynadığı bir sahne aslında tam da bugünümüze uygun mesajlar içeriyor. 

  Sevdiği kızı almak için başlık parası biriktirmek uğruna gurbete giden Feyzo önüne gelen her işte çalışır. Bir inşaatta çalışıp maaşını almak için kuyruğa girdiğinde sıradakilere 300 lira ancak kendisine 100 lira verilmesi üzerine unutulmaz repliğin ortaya çıktığı sahne şöyle gelişir. 

Hepsi bu kadar mı gurban? 

Evet

Benim ki niye ötekilerden eskik ( eksik) ?

Onlar sendikalı

Bende HARRANLIYAM 

Git ulan işine

Bizim Feyzo kendine kendine konuşarak oradan uzaklaşır. “ Patronda SENDİKALI herhal, hemşehrisini koriyi …” ! 

Sanıyorum ülkemizde asıl sorun; birbirimizi anlamamamız değil aksine birbirimizi gayet iyi anlamamız. Herkes her şeyin farkında !  Kimi işine gelmediği için görmemezlikten geliyor, kimi bir şeylerin kendi lehine gelişeceği umuduyla beklemeyi tercih ediyor. 

  Ama unuttukları bir şey var “ patron hemşehrisini koriyi” ….