Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ;  Zonguldak, Kastamonu, Kırıkkale, Çankırı ve Karabük illerini kapsayan bir havzanın elektrik dağıtım işini yapıyor. Ülkemizde her bölgede benzer şirketler vasıtasıyla elektrik dağıtımı organize ediliyor.

  Bu köşe yazısının konusu son aylarda elektriğe yapılan zamlar yada sürekli bakım onarım işleri yüzünden enerji alamamak değil. Zam kararını  E.P.D.K ve ilgili kurumlar ortak bir çalışma sonucu alıyor. Yani bizim bölgeye has bir zam uygulaması veya farklı bir bölgeye farklı bir indirim söz konusu olamaz. Elbette gelen faturalardan görüldüğü üzere ülkemizde elektrik pahalı bir enerji kaynağı. Elektriği bilmem ama faturalar cidden el yakıyor.

  Bu köşede genelde halkın dertlerini, hissiyatını ve beklentilerini paylaşırım ama bu kez şahsi sorunumla ilgili yazıyorum. Bu köşemde; çok sık duyulan ama nedense bir türlü çare bulunamayan bir ortak sorunu şahsım üzerinden aktarmaya çalışacağım.

  Abonelere gelen mesajlarda “ şu tarihte yapılacak bakım onarım nedeniyle şu sokakta şu saatler arasında enerji verilemeyecektir “ bilginize denir.

  Halk olarak ne yaparız , kesintinin bitip tekrar elektrik verilecek saati bekleriz. Sonra ne olur? Ya buzdolabı yada televizyon veya her ikisi birden “ gelen yüksek / düşük de olabilir” voltaj yüzünden BOZULUR. Hakkını aramayı bilen biri olarak “ arıza şikayet hattına “ mesaj olarak bildirimi yaparız. Sonra bize dönülmesini bekleriz.

  Ne kadar yoğunlar ki bize dönüş sağlayamazlar. Zaten bir iki kez ulaşamadığımız zaman yeniden ve ısrarla arama huyu olan bir millet değiliz. Ne yaparız o zaman ? O cihazları kendimiz tamir ettirir( eğer garanti süresi geçmemişse) ve olan biteni sineye çekeriz.

   Sayın B E D A Ş yetkilileri ALLAH aşkına bu halkın, özellikle enerji kaynaklı çıkan sorunlarıyla bir zahmet ilgilenin. Şimdi benim evde koyun gibi yatan bir buzdolabı ve  televizyon bayramda ellerinizi öpmek için bekliyorlar.

   Bir kez aramak ve arıza kaydı açtırmak yeterli midir? O bölgede başka arıza kaydı yok ise bu bizim şahsi kabahatimiz midir? Bir fatura 15 gün ödenmeyince KESİM EKİBİNİ yollamak güzel de yarattığınız problem/problemler için niye aynı hassasiyet içinde değilsiniz?

  Ne yapalım, her voltaj düşme ihtimalinde tüm evi KARANTİNAYA mı alalım? Yada komşular garanti kapsamında olan cihazları servisine tamir ettirirken, niye BEDAŞ ı arayıp “ ARIZA BİLDİRİMİ” yapmadınız diye milletle kavga mı edelim?

  Eyy BEDAŞ yetkilileri bu yazı bizzat sizlere ithaf edilmiştir. EĞER yoğun değilseniz ilginizi bekliyoruz.