Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çaycuma'da cafe ve lokantalara yönelik denetimler gerçekleştirildi. 
Konu hakkında açıklama yapan  Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, bakanlığı talimatlarıyla yaptıkları denetimler hakkında şu bilgileri verdi:

  "T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatları doğrultusunda, Ülkemizde özellikle havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verildi. Ülke genelinde 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında üç hafta boyunca 81 ilde eşzamanlı gerçekleştirilecektir.
Denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı; izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlerine ağırlık verilmekte ve mevzuata uygun olmayan işletme ve ürünlerine gerekli yaptırımlar uygulandı.
Bu kapsamda 25.08.2023 tarihinde; Çaycuma Kaymakamımı Mehmet GÖZE, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emrah GÜL ve Şube/İlçe Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrolörleri ile Lokanta Restorant ve Kafeterya gibi toplu tüketim yerlerine denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde asgari teknik ve hijyenik şartları  sağlamayan işletmelere idari para cezası uygulandı. Bu denetimler risk esaslı normal denetimlerin yanında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol Görevlilerince Çaycuma ilçesinde 21 Ağustos-8 Eylül 2023 tarihleri arasında titizlikle ve kesintisiz denetimler gerçekleştirilecek.
 “En iyi denetçi tüketicinin kendisi” ilkesinden hareketle vatandaşlarımızın gıda ile ilgili her türlü olumsuzluğu T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ALO Gıda 174 hattına bildirmeleri gıda denetimlerinin etkinliği açısından oldukça büyük önem arz etmektedir."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz