Asma Mahallesi'nde 2 kez meydana gelen heyelan sonucu 21 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneleri kaldırarak tedavi altına alındı.

İçişleri Bakan yardımcısı Münir Karaloğlu, AFAD başkanı Okay Memiş ile birlikte geldiği Zonguldak'ta ilk olarak 112 acil servis ve GAMER'iziyaret etti.
Bakan Yardımcısı Karaloğlu ziyarette Vali Osman Hacı Bektaşoğlu ile AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve Muammer Avcı, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da hazır bulundu.

Bakan Yardımcısı Karaoğlu yetkililerden afetle ilgili son durum hakkında bilgiler aldı.
Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu düzenlediği basın toplantısında afetle ilgili son durum hakkında bilgiler verdi.

Devletin tüm imkanlarıyla şu anda afet'e müdahale ettiğini ve yaralıların ise tedavi altına alındığını belirten Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu  şunları söyledi;

9 Aralık 2023, saat 19.53 civarlarında Zonguldak merkez ilçe, Asma Mahallesi, Tulumba Sokak'ta bir heyelan, toprak kayması meydana geldi maalesef. Bu toprak kaymasında tek katlı bir evde göçtü ve göçük altında da iki vatandaşımız maalesef göçük altında kaldı. Perihan Çakar 1941 doğumlu ve oğlu Sait Çakar 1972 doğumlu. İhbar alınır alınmaz hem AFAD ekipleri, Zonguldak Belediyemizin ekipleri, jandarmamız, emniyetimiz sağlık ekipleri ve TTK’nın madencileri, bölgeye intikal etti ve arama kurtarma faaliyetleri başladı ama bir yağmur da yağmaya devam ediyordu. Saat 22.00 civarlarında, arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan arkadaşlarımızın üzerine maalesef ikinci bir heyelan, toprak kayması sonucunda 21 arkadaşımız arama kurtarma faaliyetlerine katılan 21 arkadaşımız yaralanmış ve hastanelerimize tedavi amaçlı müracaat etmişlerdir. Bu 21 arkadaşımızın on beşi ayakta. Tedavileri tamamlanarak taburcu oldular. Şu anda altı arkadaşımız, dördü Atatürk Devlet Hastanesi'nde ikisi Bülent Ecevit Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olmak üzere tedavileri devam ediyor. Allah'a hamdolsun hayat tehlikesi olan arkadaşımız yok. Birisinin bir ayak kırığı var. Bacak kırığı var Diğerlerinde doku zedelenmesi var. Ve tedavileri şu anda hastanelerimizde devam ediyor. Değerli arkadaşlar, şu anda arama kurtarma faaliyetlerine mecburen ara vermiş durumdayız. Hala risk var, tehlike var. Ancak sabah gün doğumundan sonra Eee günde Zonguldak'ta sıfır eee sekiz sıfır ikide günün doğacağını biliyoruz. Sekizden sonra yeniden arama kurtarma faaliyetlerine başlayabileceğiz. Değerli arkadaşlar kırk sekiz saattir Zonguldak bölgesinde aralıksız yağmurun yağdığını ve metrekareye şu ana kadar seksen yedi kilogram yağmur yağdığında meteoroloji bölge müdürlüğümüzün verilerinden öğrenmiş durumdayız. Inşallah sabah ilk ışıkla beraber arama kurtarma devam edeceğiz ve bu iki vatandaşımız Perihan Çakar ve Sait Çakar isimli iki vatandaşımızı da o bölgeden alırız diye temenni ediyoruz. Bölgede risk altında olan On dört evimizde tahliye edildi arkadaşlar. Bu on dört evde kırk iki vatandaşımız çıkartıldı. Sayın Valimiz bu vatandaşlarımıza kalma yerleri sağlamıştı fakat vatandaşlarımız kendi akrabalarının yanında kalmayı tercih ettiler. Biz yarın inşallah yine AFAD ekipleri, belediye ekipleri, TTK'nın ekipleri, jandarmamız, emniyetimiz, arama faaliyetlerine devam edeceğiz. Şimdilik bilgiler bunlar arkadaşlar. Teşekkür ediyoruz. Sorularınız varsa alabilir. Kalanların yerleri, bölge olarak tespit edildi mi? Arkadaş bir tanesi ikinci heyelan olduğunda aslında bir tanesinin arkadaşlar yerini tespit etmişlerdi. Onu çıkarmak üzere zaten mücadele ederken ikinci heyelan oluştu. Birisinin yerini eee biliyoruz gibi. Doğru mu Sayın Valim? Oynayacağını da çok değerlendirmiyor arkadaşlar. Evet yani ikinci hela da yerini çok değiştiğini var saymıyor ama ikinci vatandaşımızın yeriyle ilgili şu anda bir bilgimiz yok.

Kaynak: HABER MERKEZİ